lördag 24 september 2016

Underbara brittsommardagar


Förra helgen bjöds vi på fantastiska brittsommardagar, det var soligt och varmt och till och med sent på kvällarna kunde man vara ute i bara kortärmat! På lördagsmorgonen var det Noomis tur att välja promenadväg och hon drog helt oväntat med oss andra på en riktigt härlig långpromenad :-).


I stadsparken blommar fortfarande de vita rosorna...


... och där finns också gott om andra vackra blommor.


Noomis mål var att gå runt Nattviken och som jag berättat tidigare ligger centrala Härnösand på en ö. Längst bort i bild ser man huvudbron som går från fastlandet till ön. Den stora tegelfärgade byggnaden vid brons fäste är det anrika Sparbankshuset.


Här fortsätter vi gå runt Nattviken, det stora huset till höger som är inklätt i plast är residenset, där landshövdingen bor. Huset håller på att målas om och efter att ha varit gult sedan 1930-talet, ska det nu få tillbaka sin vita originalfärg. Enligt den dokumentation som finns bevarad var huset vitt när det uppfördes 1790. 


Förra helgen var det många båtägare som passade på att ta årets kanske sista båttur och njuta av det vackra vädret till sjöss.


På den här bilden ser man Nybron lite bättre, en kväll när vi var ute på promenad fick hundarna uppleva sitt livs första broöppning. Det var några större segelbåtar som behövde ta sig fram och hundarna tyckte det spännande, men också lite läskigt när bron öppnade sig (medan vi stod på den) och de stora båtarna gled förbi :-).


Jag tror aldrig jag har visat domkyrkan från det här hållet förut, men den är fin från alla håll :-).

De senaste dagarna har det varit kyligare och grått och regnigt mest hela tiden. Till veckan ska det tydligen bli bättre väder igen, hoppas hoppas!

Önskar alla en fin fortsättning på helgen!
Många kramar
Bitte

1 kommentar:

Hajan sa...

Jajas minsann så vackert Ni har däruppe i Härnösand .
det är alltid roligt och vackert, när det är så skiftande natur omkring.
Naomi kanske fick vittring på något, som hon ville visa.
Trevlig Söndag önskar > Jag.