onsdag 6 januari 2016

Nytt år och ny blogg


Ett nytt år med nya möjligheter... och med det en längtan efter att förändra, förnya, göra uppror, göra skillnad, göra om, göra rätt. Till att börja med vill jag förändra bloggen, då jag bloggat sedan 2008 och väldigt mycket har hänt sedan dess. Inget av bloggnamnen Rose de Chine eller Aunt Mollys känns längre aktuella för mig, så jag satt sent igår kväll för att komma på ett nytt namn som skulle passa bättre. Det var lättare sagt än gjort!

Framåt småtimmarna bestämde jag mig för att bloggen nu ska heta Mollie's Townhouse, men jag kommer kanske att byta namn igen. Bli därför inte förskräckta om bloggen ändrar namn några gånger till, det är bara jag som provar mig fram :-).


Idag har det varit -15 grader och blåsigt så varken Mollie eller Noomi har velat gå ut. Det blev soffmys för de båda i stället, här ligger Noomi och tittar på allt som händer utanför. 

Sofforna stod tidigare mitt emot varandra och det hade både för- och nackdelar. En av fördelarna var att det kändes ombonat på något sätt och det inbjöd till samtal. Nackdelarna övervägde dock så jag flyttade sofforna mot fönstren i stället och nu står de i vinkel så de nästan blir som en stor hörnsoffa. Det är varmt och gott att ligga nära de gamla vattenburna elementen, de avger en fantastisk värme!


Här finns mycket att titta på, till exempel plogbilen, människor på väg till jobbet, hundar på promenad, grannkatten på äventyr och så i eftermiddags tråkigt nog en ambulans som skulle till huset mittemot. 

Det har snöat här i dagarna två, men i eftermiddags lugnade det ner sig. Jag hoppas inte på så mycket mer snö nu, för skottning är det värsta jag vet :-).


Noomi har somnat bland kuddarna och filtarna...


... och Mollie har somnat på fuskpälspläden.


Mollie vaknade av ambulansen så hon lade sig och tittade ut genom fönstret en stund.


Jag fick den här söta julgruppen av min lillasyster när hon kom på besök i mellandagarna, jag tycker den är så fin och lite vårvintrig på något sätt. Hon vet att jag älskar fåglar så en liten knubbig vinterfågel satt mitt bland de gröna växterna. Nu har min ripa fått sällskap och har någon att kvittra med på dagarna :-).

Önskar alla en fin trettondagsafton!

Kramar
Bitte

4 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Härlig julgrupp du fått ;)...och pippin är ju pricken över i:et ;)
Jaa du, jag går nog bara ut idag och fyller på mat till små fåglarna, det är nog det längsta jag går idag, hihi...om jag inte får något ryck lite senare och drar mössan över öronen och tar en kort promenad...har sett ganska mycket folk som är ute trots kylan ;)...inte bara dom som måste rasta sina hundar, hihi...
Ha det gott, trots kylan !!
Kram bia

Evas Kvarnaro sa...

Jag missade din årskrönika men har läst allt nu, ett intressant år för dig där jag gärna hade bott granne med dig (på grund av dessa underbara gosiga vovvar).
Jag blev sen lite konfunderad ? hmm . . . namnet ... vad hände ... är jag snurrig ...?
Som tur inte, pust och fniss ...
Men det nya namnet blir absolut perfekt, det är ändå 'ditt namn' och 'Header' typ !
Men Mollie måste du alltid ha med i 'ditt namn' ändra inte där det passar bra.
Du hittar alltid så vackra gammaldags bilder som jag gillar skarpt och inte minst de underbara vovvarna. Jag kan inte se mig 'mätt' på dem. Nu har jag suttit en bra stund och killat Noomi bakom öronen och sniffat på Mollies öron, hi hi hi . . . .

Minns ej om du fick min mail.
evalisa1@hotmail.se
Sen får du min hem adress
Må väl kram/ Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ett bra namn på bloggen, ett
namn man kommer ihåg. Jag skulle gärna
byta också, men trycker jag på såna
knappar raderar jag väl hela bloggen :)
Lika kallt här, har inte varit ute på
hela dagen, och har inga planer på det heller.
Min kofta är inte hemstickad, är från MQ.
Ha det gott och mys med hundarna
Kramar/AM

Apple MacBook Laptop HD Wallpaper sa...

Please update it more often. This topics is my interest. Thank you. ./