måndag 21 december 2015

Vardagshjältar - tur att de finns!

 
Sonen skulle ha kommit hem sent igår kväll, men under kvällen skickade han ett sms om att planet från Visby var kraftigt försenat. Han skrev också att jag INTE skulle köra till Sundsvalls flygplats förrän han hörde av sig igen. Det blev därför en kväll av lång väntan....
 
När klockan närmade sig 23.30 sms:ade sonen igen, då hade de precis landat på Arlanda och var på jakt efter SAS-personal. Vi bestämde att vi skulle höras efter att han fått tag på någon som kunde ge besked om vad som nu skulle hända. Först långt efter midnatt ringde han och verkade då ändå vara vid gott mod efter allt strul.
 
 
Det visade sig att någonting hade hänt vid Sundsvalls flygplats under kvällen, vilket gjorde att det plan som sonen skulle ha åkt med från Visby vid sjusnåret, i stället tvingades flyga till Sundsvall för att hämta upp alla resenärer som skulle till Stockholm. När det var gjort kunde planet åka till Visby igen och hämta dem som skulle ha åkt med redan vid sjutiden (!)
 
 När alla från Visby landade på Arlanda sent på kvällen och då hade missat anslutningsflygen, visade det sig dessutom att det knappt fanns en människa på Arlanda. Därför var det till en början ingen som kunde lasta ur deras väskor och alla stod där vid bagagebandet och undrade vad de nu skulle ta sig till.
 
 
Då uppenbarade sig plötsligt en ung kille som, om jag förstod det rätt, också jobbade med flygresor på något sätt. Även fast han inte jobbar på Arlanda, sprang han hit och dit för att hitta personal som kunde hjälpa till och som kunde lasta ur väskorna. Han instruerade alla hur de nu skulle gå tillväga: ringa SAS på deras journummer, se till att de fick hotellövernattning och så vidare.
 
Tack vare den här verkliga vardagshjälten löste sig allt så otroligt bra på alla sätt och vis under rådande omständigheter. SAS ordnade med hotellövernattning på Arlanda, alla fick dessutom rejält med matcheckar så de skulle klara sig idag i väntan på nytt anslutningsflyg. Sonen var alldeles förundrad över att han fick lunchcheckar för 200 kr! Hur mycket kan man egentligen äta till lunch? :-)
 
Det som värmde mest i ett oroligt mammahjärta var ändå att höra sonen vid så gott mod, efter en lång och tråkig kväll på Visby flygplats med efterföljande strul. Till dig som visade sån handlingskraft och hjälpsamhet skulle jag vilja ge en famn full av vackra julblommor och jag önskar dig en underbar jul! Tack för det du gjorde för mitt barn ♥.
 
Kramar
Bitte

1 kommentar:

Huset bakom lindarna sa...

Så härligt att läsa att allt ordnade sig efter allt strul! Och du tycks ha en underbar son med tålamod!
Ha en riktigt fin jul och jag förstår att ditt mammahjärta är fyllt av lycka av att få ha honom hemma!
Kramar från Finas mammis