torsdag 31 december 2015

Med önskan om ett Gott Slut och ett Gott Nytt 2016


Så var den här till slut, årets allra sista dag. Det blir en mulen och blåsig nyårsafton i år och den snö som kom före jul har försvunnit.

Det är alltid lika roligt att blicka bakåt, gå igenom gamla blogginlägg och återuppleva lite av det man gått igenom under året. Något jag slogs av var att jag gjort så få blogginlägg under 2015, ungefär bara hälften mot tidigare år! Hoppas att jag blir en bättre bloggerska under nästa år :-).


Januari var en mulen och grå månad och det var stundtals väldigt kallt, ner mot -15 till -20 grader! De få dagar det var sol försökte jag ge mig ut för att ta en fin vinterbild, men jag begränsades lite av kylan och det blev inte heller några längre promenader med hundarna.


I februari åkte jag till Visby för att hälsa på sonen och stannade nästan en hel vecka. Tyvärr var det regn och rusk nästan hela tiden, men jag trotsade regnet och strosade runt en del i stan, fikade på mysiga ställen, besökte muséer och så vidare medan jag väntade på att sonen skulle sluta jobba. Det var så härligt att få träffa honom igen efter alla månader (han reste utomlands över jul och nyår och kom därför inte hem som vanligt).


I slutet av februari födde finaste Mollie sju små bustroll. Allt gick bra under själva valpningen, men efter bara ett dygn fick Mollie över 40 graders feber och juverinflammation. Som tur var lade sig den rätt snabbt då Mollie fick medicin, men framför allt för att H lade all sin tid på Mollie, lade våtvarma omslag och mjölkade ur juvret flera gånger per dag.


I mars kom våren och jag njöt av soliga dagar och snöfria vägar. Ljuset och värmen gav mig en hel del energi och jag fixade och gjorde om en del i webbutiken. I mars fyllde också Aunt Mollys fyra år och för att fira det fyllde jag på butiken med nya påskartiklar och fina erbjudanden.

Jag påskpyntade också en del här hemma, men i slutet av månaden åkte jag på en rejäl influensa med hög feber. Sonen kom hem och även han hade fått flunsan så vi låg i varsin soffa och hostade och snörvlade.


I april hade valparna växt en hel del och blivit sjövilda! Vi tyckte länge att den här kullen var mycket lugnare än Mollies första kull, men vi ändrade oss. Valparna fick namnet "Monsterbarnen" och vi kallar dem fortfarande för det :-). I slutet av april åkte H på tjänsteresa till Kina så det blev en intensiv vecka med sju monsterbarn och fyra vuxna hundar!


I april bestämde jag mig också hastigt och lustigt för att annonsera och det visade sig att bilden ovan faktiskt blev grunden för den allra sista annonsen för Aunt Molly's. Annonsen kom ut i Hem & Antik i maj.


I maj lyckades jag få tag på Austin-rosor på snitt och den underbara doften spred sig i hela huset.


En bit in i maj hade vi tre valpar kvar och då det blev några varma och soliga dagar kunde vi vara ute på altanen med dem. H byggde en koja till dem och de älskade att krypa in där och busa. Några veckor senare hade de sista monsterbarnen hämtats och det blev tyst och tomt här hemma.


Juni blev en regnig och blåsig historia och det var först under midsommarhelgen som sommaren äntligen kom, och det med besked! Plötsligt var det medelhavsvärme och då min första semesterperiod började lagom till midsommar, kunde jag bara vara ute och njuta av sommaren.


I juli jobbade jag mest hela tiden och vädret blev sämre igen. Det gjorde inte så mycket då jag ändå var inomhus på dagarna. Jag lyckades få tag på ett gammalt herbarium och sålde en del av växtbilderna i butiken.


I augusti började min andra semesterperiod och det visade sig att i år var det jag som drog vinstlotten! Vilka underbara veckor det var, det var varmt och soligt varenda dag och hundarna och jag gick och gick och bara njöt av sensommaren.

Vi hittade också ett nytt promenadställe vid havet och vi återvände dit flera gånger.


I slutet av augusti var det fortfarande lika soligt och fint och det blev även många härliga kvällspromenader i stan.


I september tog jag mig i kragen och målade äntligen vitrinskåpet i köket som jag gruvat mig för så länge. Det gick bra, men jag fick inte på något sätt mersmak och längtar inte heller efter nästa målningsprojekt ;-).


I oktober var hösten som vackrast och det var fortfarande så milt och härligt i luften. Det blev därför många och långa promenader med hundarna och bus bland höstlöven.


I november bestämde jag mig definitivt för att stänga Aunt Mollys efter en hel del funderande fram och tillbaka och det blev en riktigt intensiv månad med julförsäljning och utförsäljning på samma gång!


December blev av samma anledning även den en intensiv månad, men jag hann i alla fall julpynta lite grann. Sonen kom hem den 20/12 och stannade sedan i tio dagar, ja, han åkte söderut igår för att fira nyår med kompisar i Uppsala :-).

Butiken stängde den 25/12 och jag har inte riktigt fattat än att den är stängd då jag fortfarande har några beställningar kvar att packa. I och med att butiken skulle upphöra ramlade det in en hel del beställningar under julveckan, vilket det vanligtvis inte gör. När jag har packat det allra sista paketet kommer det nog att kännas väldigt konstigt och tomt...

Ja, kära vänner, året börjar lida mot sitt slut men innan jag återgår till mitt vill jag TACKA för det här året som gått. Stort TACK till alla fina kunder, bloggvänner och alla andra som följer mig här på bloggen och som också följt butiken under de här fem åren. Hoppas att ni vill fortsätta följa mig här på bloggen även under nästa år! :-)

Jag önskar er alla hälsa och harmoni, ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt 2016!

Varma nyårshälsningar
Bitte

7 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Klart vi följer dej på din blogg även 2016 ;))
Önskar dej ett GOTT NYTT ÅR !!
Må så gott nu !!
Kram bia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är en bra bloggerska, jag är imponerad
att du hunnit lägga ut så mycket. Ska
bli roligt och följa dig nästa år, även om
jag kommer göra inlägg bara en dag i veckan.
Ha nu en rolig kväll och så önskar jag ett
Gott Nytt År, varm nyårskram/AM

Evas Kvarnaro sa...

Hör av mig angående linneduken, det har varit lite mycket med julkalasen här, hi hi ...

GOTT NYTT ÅR, kram/ Eva

Vitt hus med svarta knutar sa...

***Önskar dig en god fortsättning på det nya året!***
Kram,
Regina

Hanna sa...

En fin fortsättning på det nya året
Hanna

Hajan sa...

ja lilla Bitte tack för alla valphistorier, och namnförslag som vi fått ge. Idag blev jag också varse att jag haft min blogg i 5 år.
Har suttit i dag och gått tillbaka och läst. Jag har tydligen alltid varit lite långrandig, men det bjudet jag på.
Min första dator fick jag av ett barnbarn, trodde inte det var sant.
Jag lämnade en liten summa som inte alla räckte till. Jag fick den för att min man hamnade på et äldreboende, så datan blev en tröst för mig.Tack i alla fall tycker att jag känner dig så väl, efter dessa 5 år. Du behöver väl inte sluta med bloggen också, kram Harriet

Apple MacBook Laptop HD Wallpaper sa...

Beautiful Pictures And Article Also.