tisdag 18 augusti 2015

Dagens nyheter


 Så var det äntligen lite nyheter inlagda i butiken och det är lite sekelskifteskänsla över nyheterna den här gången. Först en linnelöpare med fantastiskt jugendbroderi, färgerna är fortfarande så starka och klara. Det är ett otroligt hantverk!


 Jag har också fått tag på några vackra gamla örngott med stora vita monogram, det här örngottet är dessutom ovanligt stort.


 Några nya botaniska bilder med rosa blommor är också inlagda...


 ... samt lite vitt porslin. Den här snäckformade skålen från Gustavsberg tillverkades någon gång mellan 1920 och 1940 enligt stämpeln. Den har lite patina, men är väldigt charmig :-). Ni hittar alla nyheterna HÄR. Hinner jag, kommer jag att lägga in fler nyheter under kvällen!

Önskar alla en fortsatt fin och SOLIG vecka!

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Hajan sa...

Det finns inget så vackert som alla dessa broderier.
När flickorna kommer hit så tycker de att det är så roligt att
jag har mina stora dukar på, när jag har främmande. Måste också säga att de är så noga när de är med på tvätten från mig.
Det är inte alls vanligt nu säger de, slänger de bort sina dukar ?
faktiskt, det är inte modernt längre.alla mina unga hem är det inte populärt, har inte sett något av allt jag sytt. Så är det,
Tack för du visar dina nyheter hoppas någon får köplust också.
kram Hajan

House and Garden by Bia sa...

Mycket fina saker....jag har en massa örngott och lakan från loppisar och ärvda också....tänk om man hade lite mer fantasi...man skulle kunna göra mycket av dom....lite har jag gjort, gardiner och tryck på örngott...även lagt över någon gammal fåtölj, men mer borde man kunna göra ?...duk förstås, har du några bra idéer ;)???...ha en fin vecka i solen nu...
Kram bia