tisdag 30 juni 2015

Strålande sommardagar Midsommarveckan skulle ju bli en regnig historia, men det visade sig bli precis tvärtom. Hela midsommarhelgen bjöd på underbart väder, det är många år sedan det var så soligt och varmt en midsommarafton! Sedan blev det lite kyligare några dagar, men i helgen var det varmt och skönt igen. Sommaren kom till sist :-).

En riktigt fin dag hälsade vi på goda vänner som har stuga i Höga Kusten, vi åkte på ringlande små skogsvägar och till sist såg vi havet. Stugan ligger mycket högt så det var en fantastisk utsikt från gården. Långt i fjärran skymtar ni pylonerna till Höga Kusten-bron.

 Vi hade hundarna med oss och även vännerna är beagleägare, så totalt var vi fyra vuxna och fem beaglar :-). Det var så soligt på gården och den enda skuggiga platsen var i ett hörn av tomten där det stod en gammal bänk. Jag ville att hundarna skulle sitta där, men det ville inte de ;-).


 Storm var den ende som hade förstånd att sitta i skuggan.


 Noomi


En intrasslad Riva

  

 Rex (som är son till Mollie och bror till Riva) solade och höll koll på "sin" gård.


 Syrenerna står fortfarande i full blom häruppe i södra norrland, det beror säkert på den kyliga våren och försommaren vi hade. De doftar underbart!


 Mollie


 Riva

 Den här minner mig om min barndom då många av mina äldre släktingar hade såna eller väderkvarnar på gården. Jag minns att jag drömde i många år om att få en egen väderkvarn. Konstigt att jag inte skaffat någon än?


 Här är deras charmiga stuga, det är ett härbre från 1700-talet som flyttades hit vintertid för många år sedan. Man plockade tydligen ner härbret timmerstock för timmerstock och drog sedan timret över isen. Vilket jobb!!!


 Noomi älskar att balansera på olika saker, hon var den enda som vågade sig upp på den bakåtlutande bänken. Det tog sedan en stund att reda ut kopplen....

 Jag ville ta en bild av Mollie och Rex tillsammans, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. För att göra en lång historia kort hade Riva precis löpt färdigt och Noomi var på gång att börja löpa den här dagen, så båda hanhundarna tyckte att de var lite intressanta och ville gärna nosa i deras rumpor. Både Noomi och Riva sa ifrån gång på gång, men det hjälpte inte särskilt bra. I slutet av dagen hade Mollie fått nog av nosandet och läxade upp båda hanarna riktigt ordentligt. Efter det vågade de inte vara i närheten av varken Mollie, Noomi eller Riva ;-). När jag skulle fota Mollie och Rex vägrade han sitta bredvid henne och gjorde allt för att sträcka sig så långt bort som möjligt. Men, visst är de lika varandra? :-)

Ja, när Mollie har fått nog blir det inte roligt ;-). Hon ser alltid efter sin lillasyster och dotter och försvarar dem när det behövs!


 Det blev en jättehärlig dag i solen och vi hann även med en liten båttur! Åh, vad jag saknar att ha båt! Hundarna tyckte det var härligt också och Mollie och Noomi satt som små kuttersmycken i fören med mig. Jag trodde att det skulle bli jobbigt med alla flytvästar som skulle på, men det gick så smidigt och lätt allting, även att sätta oss i båten allesammans. Vi åkte till en liten ö och lade till där vid klipporna, Noomi visade sig vara en utomordentlig hoppiland-kalle och var först ur båten tillsammans med mig och hjälpte till med förtöjningen!

Önskar er alla en fin vecka!

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Hajan sa...

Oj så lika De 'r varandra, Ni som känner dem tycker nog inte det.
Så roligt det måste vara att träffa brorsan eller syrran, ha,ha jag
tror inte de tänker så. Det var ett vackert hus, vännerna hade.

Höga kusten glömmer ju aldrig den som carit där en gång.
Över huvud taget norr över är det trivsamt.

kram Hajan

Evas Kvarnaro sa...

Vilken vacker Header !
Även bilden med hängmattan vid sjön, där hade jag kunnat stanna hela sommaren
med de goa vovvarna hos mig. Sen gärna någon som 'sörvar' oss med mat och dryck därtill, hi hi . . . .
Gubben och gumman som hjälps åt med slipstenen den minns jag oxå, tummen upp.
Så nu njuter vi alla av sommarens soliga sköna dagar.
Må väl/ Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint ställe era vänner har.
Och det var ett roligt foto på den lutande
vovven, han hade säkert gått om inte han
suttit fast i kopplet.
Sommarn kom på riktigt till slut här också,
även om det kändes trögt. Och semester har
jag inte förrän v 29.
Ha det gott och kramar/AM
Ps, är du med på Instagram

House and Garden by Bia sa...

Åh så länge sedan jag var vid Höga Kusten...det är kanske på tiden igen ;)
Vi skulle kanske åka dit med mina föräldrar framöver...
I morgon kommer den "riktiga" värmen....för några dagar...
Kram och ha det gott !
Bia

Marie maräng sa...

I den hängmattan med den utsikten så man gärna ligga!

Önskar dig en fin vecka!
Kram Marie