lördag 7 mars 2015

Välkommen sköna mars och sju små hjärtegryn Våren har verkligen gjort sitt intåg nu och jag njuter av soliga och ljumma marsdagar, snöfria vägar och gräsmattor som börjar kika fram under snön. Det är fortfarande ljust när jag går hem från jobbet och jag är så glad över att slippa det här eviga mörkret som har plågat mig i flera månader!

Trippen till Visby gav mig en hel del extra energi och en rejäl nytändning när det gäller butiken. Och ändå blev allt till och med ännu bättre i förra veckan när vår fina Mollie födde sju små hjärtegryn! Välkommen till världen, små sötpluttar! Allt gick bra under valpningen och det känns skönt att vi lite mer rutin nu. Men, ibland blir man påmind över hur skört livet faktiskt är, särskilt skört är det för små valpar som inte ens är ett dygn gamla. Det hade nämligen inte ens hunnit gå ett dygn förrän Mollie fick över 40 graders feber och hon var inte alls pigg. Vi "saknade" två moderkakor under valpningen och det var kanske de som spökade, men Mollie började också få juverinflammation. Ett juver var illrött och alldeles hårt och spänt.


 Vår veterinär var som vanligt en ängel och ringde in recept till ett kvällsöppet apotek så Mollie kunde få medicin redan samma kväll och det dröjde inte alls länge förrän hon var bättre igen. H gjorde också ett kanonjobb som lade våtvarma omslag och mjölkade ur det inflammerade juvret flera gånger per dag! Därför återgick allt till det "normala" relativt snabbt igen.


 Småpluttarna bara äter och sover, det händer inte så mycket annat i valplådan på dagarna. Mollie är väldigt noga med valparna och tvättar dem 400 gånger per dag ;-), men nu har hon börjat lämna dem för kortare stunder så hon kan äta med de andra i köket o.s.v.

Valparna har lite konstig dygnsrytm, för på nätterna är de väldigt aktiva och vill äta mest hela tiden, så vi har valplådan bredvid sängen så man snabbt kan kolla vad det beror på om någon av dem piper. Vi törs inte ha Mollie och valparna i ett eget rum än, för det finns risk för att hon lägger sig på någon av dem utan att märka det och då hör vi inte några pip.


 Noomi har det däremot jobbigt, hon är så otroligt valpkär och gör vad som helst för att komma nära valparna. Mollie ger henne onda ögat när hon är för framfusig, men innerst inne tror jag att Mollie vet rätt väl efter alla år var de har varandra. Noomi är ju världens snällaste och vill bara väl, hon skulle helst av allt vilja ligga i bädden med Mollie och valparna och bara snusa på dem :-).

Vi vill inte riskera något bråk, så än så länge får Noomi hålla sig ifrån valplådan och hon är jätteledsen över det. Tids nog kommer hon och Riva att få busa och leka med valparna och vid det laget kommer Mollie  bara vara glad över att någon annan får smaka på de sylvassa små pirayatänderna :-).

Trots allvarlig sömnbrist känns det som att livsandarna börjar återvända och det känns härligt! Önskar er alla en riktigt fin helg! Själv ska jag snusa på småpluttarna :-).

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till alla fina välmående valpar. Det var synd om Mollie att hon blev så dålig, bra att hon fick hjälp så snabbt. Förstår att du har fullt upp och sömnbrist.
Stor kram/AM

Hajan sa...

Grattis igen, det är inte klokt så
produktiva de är. Så roligt att allt går så bra.
Att det är jobbig förstår jag, men Ni har ju verkligen vanan inne.
Sen bliver det att hitta på namn
igen. Så mycket roligt, Grattis igen
kram Hajan

Evas Kvarnaro sa...

Åhhh .... vilka underbara sötnosar,
grattis till dessa hjärtegryn !
Tänk om jag bara hade kunnat ta upp dem 'si så där' och fått pussa dem lite.
Lyckliga Du och lycka till/ Eva

G:a Affären sa...

Så mysigt med en kull söta valpar och att Mollie mår bra igen. Ja, det gäller att handla snabbt när det blir inflammation. Och så Noomi...jag blir nästan rörd över hennes engagemang, men hennes tid med valparna kommer också.
Skönt att du fick energi av resan till sonen och Visby!

Kramar /Cia