fredag 20 mars 2015

Sju små busetroll...


 Äntligen fredag och helg! Det betyder att jag kan gosa med valparna lite mer :-). Jag är såååå avundsjuk på H som är hemma med dem på heltid! Det är svårt att slita sig från dem, man skulle kunna gosa med dem hela dagarna.

Det händer så mycket nu, redan förra helgen hade de öppnat ögonen och när man sätter sig vid valplådan kommer de kravlande och viftar på sina små svansar. De har också börjat busa och bita på varandra. Av någon konstig anledning vill de gärna hänga ut ur bädden när de ska sova, så vi har lagt flera handdukar runt den så det blir lite mjukare när de hasar ner.

I ett av hörnen i valplådan har vi tidningspapper och valparna är så duktiga och kravlar ur bädden och bort till tidningspapperet när de behöver kissa eller bajsa. Är de inte duktiga för att vara bara tre veckor gamla? :-)


 Valparna sover alltid i en hög, det ser ganska mysigt ut faktiskt. Det ser däremot inte fullt lika mysigt ut att hänga upp och ner och ibland funderar man på om de inte ska bryta nacken av sig.


 Här har de hasat ner lite. Två av hanvalparna har blivit riktigt stora, det är de som ligger längst ner i bild. En av tikvalparna ligger längst upp i högen, trots att de är så små har de redan en tydlig könsprägel.
 

 Det här är lilla Minette, hon är så söt med sina ljusbruna ögonlock :-). Alla valparna kommer att få namn som börjar på M så ni får jättegärna komma med namnförslag!


Det här är Max, han är den minsta valpen i kullen just nu. Han blev tidigt bortträngd av de större hanvalparna så vi kollar varje dag att han också är rund om magen och att han får äta ordentligt. Ibland tar vi bort några av de större och lägger dit Max i stället, han behöver maten bättre än de två klumpedunsarna ;-).


 Det är svårt att fota dem när de är i rörelse, så det blir mest bilder när de sover.


 Både H och jag upplever att den här kullen är mycket lugnare (och nöjdare) jämfört med Mollies första kull, de här valparna äter och sover mest hela dagarna. Det var mycket mer liv och pip i valplådan förra gången och Mollie var oroligare på något sätt. Då tog det rätt många veckor innan vi kunde få henne att följa med på kortare promenader, men den här gången är hon mycket lugnare och följer gärna med ut!

Jag tror att det mycket berodde på att Mollie fick åtta valpar förra gången, men hade bara sju fungerande spenar. Det innebar att det faktiskt blev en "kamp" för maten, och en valp blev alltid utan. Då fick vi hela tiden flytta dem för att alla skulle få äta sig mätta och vi fick verkligen hålla koll. Även den här gången har Mollie "bara" sju fungerande spenar, men eftersom hon fick sju valpar blir ingen utan mat och det gör kanske att de är lugnare?


 Det här är Mollies andra och sista kull, vi bestämde oss för att ta en till kull efter henne då de förra valparna blev så fina och duktiga. Precis som sin mamma verkar Mollie ärva ner otroligt mycket jakt, och en av valparna i hennes första kull är nu svensk jaktchampion redan före två års ålder!

Den förstfödda valpen i den här kullen var en tik, så vi bestämde oss på en gång för att hon ska få heta Molly efter sin mamma. Det är Molly på bilden ovan!


 Här ligger min älskling Noomi på sängen och tittar längtansfullt på valparna. Hon var så ledsen första veckan när Mollie inte lät henne komma så nära valplådan, Noomi gjorde verkligen allt för att visa att hon bara vill väl. Det vet nog Mollie, men hon vaktar på sina bäbisar ändå.

Så, förra helgen blev Noomi en liten bäbis, det blev hon även förra gången. Plötsligt kunde hon inte gå utan sträckte upp frambenen för att jag skulle lyfta upp henne och jag bar henne mer eller mindre hela helgen. Utomhus var hon precis som vanligt, men så fort vi kom in igen blev hon en bäbis. Hon kunde inte äta själv heller utan jag fick mata henne med små små bitar som hon knappt kunde tugga ;-).

Häromkvällen smet hon med mig in till valparna, men hon var så duktig och lade sig på golvet på en gång med ryggen mot valplådan. Hon ville bara få vara med därinne :-). Både Noomi och Riva får följa med in till valparna nu, men de vet att de inte får gå in dit själva utan att vi är med. De är så snälla och gör inga försök heller! Jag tror att båda längtar jättemycket efter att få börja leka och gosa med valparna!

Ha en fin helg! Jag ska tillbringa min i valplådan :-).

Många kramar
Bitte

10 kommentarer:

angie sa...

de små bebisar är söt som socker !!! älskar hälsningar från angie från Tyskland

Cat sa...

Men gud så söta! Synd att husdjur inte är min grej.
Ha de gott. Kram, Catarina

Hajan sa...

Åh vilken underbar valpfamilj, vilka gosiga bilder.
Marriet är ju ett namn nuj.
Malte är ett kärt hundnamn.

Skall bli spännanse att se volka namn ni gav
kram Hajan

Vitt hus med svarta knutar sa...

Åh, Bitte, det är så länge sedan jag hälsade på hos dig och jag ser att det har hänt så underbara saker här. Vilka goa Mollybebisar!!! Jag blir alldeles matt! Vad kloka Riva och Noomi är, förstår att de vill vara med och hjälpa till. Skönt att Molly är lugnare denna gång, det smittar säkert av sig på valparna.
Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Hej! Stort tack för att du gav mig adressen till den här bloggen! Så mycket fantastiska foton på valparna och så mycket annat som jag inte hade en aning om att du ägnar dig åt! Jag ska in här snart igen och kolla runt på det som inte har med hundarna att göra. Jag undrar om det är ok att jag kopierar texten och foton från kullarna som våra 2 bus är födda i. Inget annat, bara själva födseltillfället. Vi har gjort en pärm som heter våra hundar och du har inspirerat mig nu att göra mer till den pärmen med foton och texter vad de har för sig. Skulle vara roligt att ha med det du skrivit från födseln också. Hälsningar från Ulla, Kenneth, Ronja och Sindra

Marie maräng sa...

Hej Bitte!

Det är något fel så det går inte att gå in i webbutiken.

Kram Marie

House and Garden by Bia sa...

Men oj valpar igen !!!
Så söta sååå !!!
Hoppas allt är bra !
Må så gott!
Kram bia

Evas Kvarnaro sa...

Makalöst underbara små sötingar.
Puss pusspusspuss på er alla små.
Vill ha alla, nu på direkten, hihi . .
Lycka till med bebisarna./ Eva

Hajan sa...

fÖRLÅT KAN INTE HÅLLA MIG FRÅN DESSA UNDERBARA BILDER.
dE ÄR JU SÅ UNDERBARA.
SMÅ KULTINGAR SÅ VACKRA.

VILL BARA TITTA SKULLE INTE KLARA AV ATT SKÖTA I VILKET FALL SOM HELST.
KOMMER NOG SNART IGEN, TACK FÖR TITTEN FRÅN hARRIET

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så många fina valpar och fint att alla ska få namn på M, kanske Morris.
Ha en bra söndag och vecka
Kramar/AM