fredag 27 februari 2015

En vecka i Visby


 Förra veckan tillbringade jag på Gotland, närmare bestämt i Visby för att kunna träffa sonen så mycket som möjligt. Vilken skillnad i tempo det var jämfört med hur det är under sommaren! Det var rätt skönt på sitt sätt, jag slapp trängas bland alla turister och kunde strosa runt i min egen takt.

Vädret var dock inte det bästa, det sken upp en eftermiddag plus i söndags förmiddag när jag reste hem igen, annars var det bara regn och rusk. Jag rörde mig rätt mycket kring Donners plats, eftersom jag bodde i det området den här gången och alla foton är tagna i det området av stan.


 Burmeisterska huset på bilden ovan uppfördes av en handelsman från Lübeck i mitten av 1600-talet.


 Havet är alltid nära...


 En dag besökte jag det underbara muséet Gotlands Fornsal, det var mycket intressant och lärorikt. Vilka skatter man har grävt fram på ön! Här fick jag också lära mig att Donners plats var begravningsplats under vikingatiden.


Ett stenkast från Donners plats ligger en av mina favoritaffärer på ön, nämligen te- och delikatessbutiken Kränku som jag alltid besöker. Det blev några besök även den här gången :-).


 Donnerska huset dominerar Donners plats och uppfördes redan under 1100-talet! Det ägdes i tre generationer av Handelshuset Donner, därav namnet.


 Ett av många vackra torn...


 Wisby Hotell ligger mitt emellan två slingrande gränder och verkar vara väldigt flott invändigt. Jag bodde dock inte här den här gången....


 ... utan på Hotell Stenugnen som ligger på gatan nedanför. Det är ett litet familjärt hotell i marin stil, rätt mysigt måste jag säga! Jag bodde på ovanvåningen i en av "kuporna".

Jag lyckades verkligen ladda batterierna i Visby och det var såååå mysigt att få träffa sonen igen! :-) Nu får det inte dröja lika länge till nästa gång. Det var tur att jag kunde vila upp mig lite, för den här veckan har varit otroligt intensiv och något riktigt roligt har hänt. Kanske berättar jag mer någon dag ;-).

Ha en fin helg!

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Hajan sa...

Skall Du bliva Farmor, det låter som så.
Så mysigt att få ett par dagar
med sonen själv.
Visby är ju underbart tycker jag.

millandante sa...

Spännande...:)

och så härligt att strosa runt i Visby själv och denna årstid! Jag gjorde likadant ett par dagar i höstas och det var helt underbart! Fina bilder du tagit på denna ljuvliga stad!

Stor kram
Milla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt att du åkte ner till sonen, och en hel vecka i Visby utan och trängas med turister måste vara toppen även om vädret var sisådär ibland. Jättefina foton du tagit. Fåret som står i porten, ett litet sånt har jag på jobbet som vi fick av två gotländskor som kom på studiebesök.
Ha en mysig helg och kramar/AM

Viola sa...

Bara älskar den staden, underbara bilder, ha en fin helg, kram

House and Garden by Bia sa...

Visst är det fint i Visby...jag var dock där på sommaren...då var det verkligen härligt !
Är bilderna verkligen tagna nu ??...ser ju ut som det är sommar !!!
Ha det gott !
Kram bia