söndag 21 december 2014

Det lackar mot jul...

 Noomi
 Nu var det verkligen längesedan jag gjorde ett inlägg märker jag, det är inte klokt hur snabbt december har försvunnit och nu är det bara några dagar kvar till julafton. Jag har ägnat varje ledig stund till att packa paket de senaste veckorna, så det är tur att jag kommer att få två lediga dagar före jul.

Det ser ut att bli en vit jul i Härnösand, det snöade häromdagen och det är tillräckligt kallt för att snön ska ligga kvar. Jag började bli riktigt less på allt regn, det blir också så mycket ljusare med det här vita snötäcket.

 Riva

Fördelen med att det har varit snöfritt fram tills nu är att vi har kunnat promenera i skogen, det är nog första gången i hela mitt liv som jag har tagit skogspromenader i december! Det blev därför en ovanligt lång säsong för hundarna och eftersom det bara kommit några centimeter snö, kan vi fortsätta med skogspromenaderna ett tag till :-).

 Mollie

 I morse tog vi en promenad till sommartorpet, solen sken från klarblå himmel och det var inte alltför kallt. När vi kom upp i skogen såg vi plötsligt STORA tassavtryck, ett stort djur hade gått hela vägen upp till sommartorpet före oss! Först trodde vi att det var vargspår, men sedan kom H fram till att det nog var ett lodjur. Hmm, jag gillar varken vargar eller lodjur men hundarna tyckte det var spännande. Hmm...

 Nought

Med oss på promenaden var också en liten söt pojke som ska bo hos oss ett tag - Nought sju månader. Han tyckte det var väldigt gott med snö, för att inte tala om gammalt gräs! Tur han inte fick ont i magen :-).

 Här har vi precis kommit ut ur skogen och då ligger sjön nedanför, det blev en riktigt fin dag!

Önskar alla en fortsatt fin fjärde advent!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Jaa du, i morgon kommer det snö...härligt tycker jag som vill ha en vit jul ;))....och mer är också att vänta enl. SMHI...det blir liksom mer julstämning med snö, eller hur?...mina föräldrar kommer från H-sand hit till oss på julafton ;))...kul tycker vi förstås. I morgon gör jag mitt sista inlägg före julafton...men jag tror jag önskar dej en GOD JUL redan nu ;))
Kram bia

Här är gudagott att vara ! sa...

Fantastiska bilder på era sötnosar och på er härliga promenad !
Här har vi också haft en underbar vinterdag där naturen visat upp sej på det mest underbara sätt.
Man tappar nästan andan varje gång man får uppleva något sånt magiskt !
Passar på att önska dej och din familj en underbar jul ♥
Stor KRAM / Anneli

Hajan sa...

Är du inte lite rädd när Du går
själv med hundarna i skogen
Här snöade det lite vid 2 tiden, men det har gått över till regn.
Det slår rätt så bra på rutan i sovrummet hos mig.
Jag skall vila ett tag, sen skall jag baka goda bullar.
Ha det gott och vi hörs
tycker Hajan.

G:a Affären sa...

Så bra dina fina hundar har det med promenader och täcken på, jag gissar att Nought också trivs alldeles utmärkt.
Men, jakthundar och stora tassavtryck...den kombinationen gillar jag inte alls.
Mellan jul och nyår brukar en eller två vargar gå förbi här, och jag har sett de enorma avtrycken både lo och varg lämnar efter sig.
Utsikten över fälten med sjön nedanför, så vackert!

Kramar /Cia