onsdag 3 september 2014

På 4-årsdagen


 I helgen fyllde världens allra finaste och kanske också världens minsta Noomi fyra år :-). Det är helt ofattbart att det snart gått fyra år sedan vi hämtade hem henne från Norge! Noomi var bara en liten plutt när hon kom hem till oss och fick också smeknamnet "plutte".
 
Helt klart har det varit fyra händelserika år, bus, små olyckor och lättare skador har avlöst varandra då Noomi har varit och är ett riktigt busfrö :-). I år blev hon dessutom mamma för första gången och Noomi visade sig vara en riktigt lugn och cool, men framför allt en oerhört SNÄLL mamma. Noomisarna, som vi kallade valparna, var alla mamma upp i dagen: små, snälla och busiga :-).
 

 För snäll är just vad hon är, vår fina lilla Noomi. Vi tyckte många gånger att hon var alldeles för snäll mot valparna som lät dem hållas oavsett vad de gjorde mot henne. Turligt nog hade valparna sin moster Mollie, som var en "surtant" av rang under hela sommaren ;-). Mollie rev i ordentligt vid många tillfällen och läxade upp dem när hon tyckte att det behövdes, det tror jag var bra för dem.
 

 Noomi blir mer och mer mattes hund för varje år som går, hon är så otroligt go och ligger i mitt knä eller tätt bredvid mig i TV-soffan på kvällarna. Jag var lite orolig för att hon kanske skulle bli annorlunda efter att hon fått valpar, men hon är fortfarande lika gosig, som tur är.

Noomi älskar gosedjur och pipleksaker så det var precis vad hon fick i födelsedagspresent :-). Hon är väldigt tyst jämfört med Mollie och Riva, men ser hon ett gosedjur så piper och kvider hon och kan inte tänka på något annat än på det. Det har hänt ganska många gånger när vi promenerat förbi leksaksaffären här i stan att hon fått syn på ett gosedjur genom skyltfönstret och ställt sig upp mot rutan och varit helt förstörd över att hon inte kan ta sig till gosedjuret :-).
 
 Varje morgon väcker Noomi mig, först hoppar hon upp och lägger sig på mig och sedan gosar vi en lång stund :-). Det är ganska mysigt att börja dagen på det sättet! När Noomi sedan sagt godmorgon till alla i familjen är det som att hon blir så glad över att alla är vakna och tillsammans, så hon lägger sig på rygg och börjar rulla runt och sprattla med benen :-).

Noomi är alltid så glad och det har väl gjort att hon kommit undan med ett och annat under de här åren. Det är väldigt svårt att vara arg på någon som är så liten, söt och glad!
 
Noomi har lärt mig en hel del om livet, framför allt om hur lättare allt känns om man har en positiv inställning till saker och ting. För det har verkligen Noomi, hon är lika glad i spöregn som i solsken. Mollie tvärvänder redan i ytterdörren om det regnar eller snöar, men Noomi springer rätt ut med viftande svans.
 
Vad skulle vi göra utan dig, älskade lilla plutte? :-)
 
Kramar Bitte

5 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser om Noomi...tänk att hon fyller fyra år och att hon blivit mamma. Jag har ju följt din blogg ända sedan Noomi kom till er som en liten plutt och du vet sedan tidigare hur mycket jag saknar min egen beagle...
Gratta Noomi och ge henne en puss från mig!
Kram,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till Noomi. Har ju följt dina hundar genom åren så det känns som jag känner dom. Hon ser så gudomligt snäll ut, och att hon är den där typen som vill gosa syns.
Stor kram och puss/AM

Hajan sa...

Åh Bitte jag älskar Era fina hundar. De är för rackrigt söta.
Sen kan Du berätta bra, jättegulligt.
Man bliver så glad åt detta, samma sak gör Violan från sin Malte.
Vi älskar Era berättelser.
Kram Harriet

House and Garden by Bia sa...

Åhh va gulligt...hon verkar vara en mysig hund...så snäll hon verkar;)...och så söta valpar hon fått också...mysigt!!
Ha en fin kväll!
Kram bia

Helen sa...

Så pen hun er - og ser veldig snill ut ❤