söndag 24 augusti 2014

Nygamla tavlor och nya tändsticksaskar


 Jag har haft några blad ur en antik möbelkatalog liggande i en byrålåda i några år, det har liksom aldrig blivit att jag har gjort något av dem. Förrän nu! Jag kom på att jag hade två gamla danska ramar i passande storlek liggande någonstans och så fort jag hittade dem, prövade jag att rama in bladen och det blev riktigt fint! Däremot funderar jag på om jag ska måla ramarna eller göra något annat med dem, men jag har inte bestämt mig än.


 Bladen är från slutet av 1800-talet och är lite gulnade och fläckiga. Ett av motiven är stående och ett liggande, båda föreställer papperskorgar som C.O Rosenblads Möbelaffär i Seffle hade i sitt sortiment. Det är roligt med gammal stavning av ortsnamn och annat :-).


 I helgen kom jag också igång med att göra nya tändsticksaskar, det är rätt länge sen nu, men energin har inte funnits. Jag har så fina papper liggande och nu ska jag börja göra något av dem :-). Här är ett smakprov ur höstens kollektion Madame Butterfly, alla har olika fjärilsmotiv.


 En del mönster har ljusa och mer färglösa nattfjärilar som dem på den här tändsticksasken, medan andra har mycket mustigare färger med bilder av dagfjärilar.


 Det känns riktigt roligt att vara igång igen, men hela vardagsrumsbordet svämmar nu över av papper och pinaler! ;-) Kanske orkar jag till och med göra några julaskar i år, det blev ju inga ifjol.

Ha en fortsatt skön söndag!

Många kramar
Bitte

8 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fint det blev med de gulnade bladen inramade! Vilka fina tändsticksaskar du har skapat!
Kram,
Regina
Ps. Pussa vovvarna från mig, en extra till Noomi;-)

Fågel Blå sa...

Underbara tändsticksaskar så fiiina!
Önskar dej en fin Söndag
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Seffle, det kan vara Säffle här i Värmland kanske. Blev fint med ramen, prova omålad först så du inte ångrar dig. Jättefina askar, du gör dom allra vackraste.
Kramar/AM

Aquilejans sa...

Vilka helt fantastiska tändsticksaskar, jag älskar fjärilar.
Kram Malena

Hajan sa...

jag tycker askarna är jättefina, tack vare den milda färgen på dem.
Som prydnad förstås, man andvänder ju inte tändstickor längre.
Jättesöta.

Home Bohemia sa...

Så fint med de inramade gamla bladen och vilket underbart fjärilspapper till tändsticksaskarna.Jag tycker också det är kul att dekorera askar:) Kram Maria

Anette sa...

Ja, det är så roligt när man får pyssla lite, och det blir fina askar tycker jag också.
Läste också inlägget om de små gulliga valparna <3 så fina bilder.

Ha det gott!

House and Garden by Bia sa...

Så mycket fint du pysslar med ;))
Nu börjar nedräkningen för nu flyttar vi in till stan på söndag...lite vemodigt är det allt. Sommaren gick fort, augusti vart tog den vägen ?...
ha en fin kväll!
Kram bia