måndag 11 augusti 2014

Noomisarna på grönbete


 Förra veckan blev otroligt intensiv, för det var dags för noomisarna att flytta hemifrån och de lämnade oss, en efter en. Det är väldigt tyst och tomt på altanen nu och den känns plötsligt så stor! Jag tycker inte riktigt att Mollie, Noomi och Riva är sig själva, de tycker nog också att det blev tomt (även fast jag tror att Mollie tycker det är lite skönt också ;-). Riva har inte längre några små bustroll att leka med under dagarna så hon vankar av och an från morgon till kväll och ser väldigt uttråkad ut.

Den sista kvällen alla valparna var kvar, körde vi till skogsvägen som leder upp till sommartorpet för att noomisarna skulle få springa fritt utan risk för bilar och annat. Vi insåg redan när vi fortfarande var kvar på gårdsplanen att det bästa var att lämna Mollie och Riva hemma, för de började direkt att försöka uppfostra noomisarna som lade sig på rygg och pep och skrek. Noomi fick förstås följa med sina valpar.


 Oj, vad noomisarna tyckte det var roligt! De sprang hit och dit, hoppade runt i gräset, jagade varandra och tumlade omkring. När de blev trötta, lade de sig på en gräsplätt ovanför en kohage, åt lite gräs och brottades lite med varandra. På översta bilden ser det ut som om de är väldigt nära kohagen, men bilden luras lite grann. Noomisarna var i själva verket längre ifrån hagen än man kan tro!

På bilden ovan är det Storm som springer runt på skogsvägen.


 Här sitter Sindra och tittar förundrat på världen. Först var ju valparna i valplådan, när de började klättra ur den fick de flytta in i ett rum innanför köket. När de blev stora nog fick de börja vara ute på altanen från morgon till kväll och de trodde säkert att altanen var världen. Och så visade det sig att det fanns ännu mer att se utanför den! :-)


 Här vilar de sig igen och smakar lite på gräset.


 Efter en stund upptäckte de Noomis koppel och började slita och dra i det samtidigt som de klängde och klättrade på Noomi. Hon måste vara världens snällaste och mest tålmodiga mamma, Mollie hade nog rivit ifrån ordentligt, men Noomi lät dem hållas.


 Det är så roligt med promenader, för då visar valpar sin rätta natur. Man märker nästan direkt vilka som är benägna att följa flocken och vilka som helst ger sig iväg på egna äventyr :-). I den här kullen visade sig Saga vara den som var mest äventyrlig, så till den milda grad att hon inte brydde sig det minsta när vi andra började gå tillbaka mot bilen igen! Hon sprang åt andra hållet och var så nöjd med det :-).


 När vi kom hem igen var noomisarna riktigt trötta, de somnade nästan direkt :-). Scott bet lite på ett papper, efter några sekunder sov han!


 Storm lade sig framför poolen och sov sedan sött i över en timme. Som ni ser på bilden så har noomisarna bitit sönder poolen så man kan inte längre blåsa upp kanten. Turligt nog går det fortfarande att ha vatten i den och poolen blev som ett vattenhål på altanen. Noomisarna brukade kliva runt i den ibland och ta några klunkar vatten och det var precis det som var tanken med den, inte att de skulle bada :-).


 Här sover Saga på den lilla kattkoja vi köpte på loppis för några år sedan. Vi visste inte riktigt vad vi skulle ha den till, men Mollies valpar sov i och på den ifjol och i år kom den till användning igen!


 Noomi ville inte gärna låta valparna dia den sista veckan, de bet och slet i henne så jag kan förstå att hon blev less.


 Det här var kanske den sista måltiden tillsammans!

Det är inte klokt hur fort åtta veckor går, jag tyckte när jag gick på semester vid midsommar att hela sommaren låg framför mig. Men tiden går fort när man har roligt och det var så roligt att få lära känna fyra små noomisar en sommar. Nu är det sensommar, skolorna börjar snart och noomisarna har flyttat till sina nya familjer. De fattas mig! Hoppas att vi får möjlighet att träffa dem snart igen :-).

Hoppas att ni fått en bra start på veckan!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

Hajan sa...

Åh säger jag bara , vilka underbara bilder, det 'är klart det är jobbigt, men det vet Ni ju.
Ni har ju liksom vavav inne. Jag tycker Ni är jätteduktiga, med
dessa valpkullar. Det är så härligt att följa med på den färden.

Tusen tack Hajan

Hanna sa...

underbara bilder
Ha en fin kväll
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Förstår lätt hur svårt det måste vara och skiljas från dessa små godingar, man hinner fästa sig rejält på 8 veckor. Men att dom får nya fina hem är ju såklart bra.
Lilla valpprinsessan Saga är otroligt söt med blommar i pälsen.
Och typiskt att man ska drulla till det på sommaren, att vi är många såg jag på ortoped akuten, fick vänta 8 timmar!! Men det går sakta framåt, värst är ledbandet just nu, då var det värre för din man. Krya på dig till han och stor kram till dig/AM

House and Garden by Bia sa...

Åhhh så söta dom är....dom flyttar till egna hem, men så är livet ;))...om man inte behåller dom förstås...men då får man ju en hel kennel till slut, haha...
Ha det gott...och nu har vi en normal svensk sommar så att säga ;)
Stor kram
Bia

G:a Affären sa...

Dessa noomisar är ju för härliga, och jag tror ni är riktigt bra uppfödare som är noga med deras nya hem. Roligt också att du vill ha fortsatt kontakt med köparna!
Under alla dessa år har vi haft kontakt med Leodins uppfödare, och det har vi uppskattat enormt! Och vi fortsätter att hålla kontakten, trots att han nu är i hundhimlen!
Sitter här och småler när jag ser dessa härlig valpbilder!

Allt gott till dig!
Kramar
Cia

Home Bohemia sa...

åhh så fina de är alla noomisarna och även mamman. Lite ledsamt måste det vara när de flyttar även om ni är inställda på detta från början. Det går ju inte att spara alla. Fina bilder du tog när alla var samlade:)) Ni har säkert hittat fina hem åt alla valparna:) Jag kan tänka mig att man inte släpper sådana guldklimpar till vem som helst;)
Tack för krya på dig hälsningen!
Kram Maria