tisdag 5 augusti 2014

En helg på Gotland

 Nu var det längesen jag skrev något här på bloggen, jag har nämligen varit på vift :-). I fredags åkte jag och mamma till Gotland för att hälsa på sonen, mammahjärtat värkte så jag var bara tvungen att åka till honom! Även fast vi bara åkte över helgen kändes det som att vi var borta mycket längre än tre dagar, vi hann så mycket också :-).

Gotland var som vanligt fantastiskt vackert, men vädret onekligen växlande. Sonen berättade att de hade haft ett riktigt otäckt åskoväder i början av förra veckan, men det var soligt och varmt hela fredagen så mamma och jag gick bland annat till Botaniska trädgården (som såg helt annorlunda ut än vad den gör i början av sommaren) medan vi väntade på att sonen skulle sluta jobbet. Men, på lördagen öppnade sig himlen och regnet fullkomligen störtade mot marken, så i söndags var det soligt och fint igen och 37 grader varmt mitt på dagen!!!


 Vi bodde precis vid Lilla Strandporten ovanför Almedalen och hade därför en vacker utsikt över havet. Precis här på det lilla torg vi bodde vid, fanns under medeltiden Visbys största torg (fick jag veta när jag tjuvlyssnade på en guide som pratade utanför vårt hotellfönster ;-). Jag bara älskar den här vackra statyn som tronar mitt på det lilla torget, härifrån är det inte långt till Botaniska trädgården.


 De flesta rosor hade blommat ut eller dukat under av den olidliga värmen, men här och där slingrade sig några ljuvligt doftande rosor mot den blå himlen. Jag fotade dem jag kunde hitta :-). Den här sommaren har varit speciell med sin värmebölja, kanske var det därför som så mycket var utblommat redan. Jag minns inte att det var så sist jag reste till Gotland i augusti månad.


 Man kan nog aldrig se sig mätt på den mäktiga muren....


 Trots att många rosor hade blommat ut, fanns det andra skönheter att vila ögonen på! :-)


 I söndags började medeltidsveckan och det var roligt att vi hann få en doft av den också. Jag har länge velat se ett tornerspel, gärna under Medeltidsveckan, men fick i alla fall se de medverkande under öppningsparaden :-). Den ena hästen var vackrare än den andra och knektarna var inte så dumma de heller ;-).


 Jag besökte också min absoluta favoritantikaffär i Visby och hittade lite smått och gott, bland annat några gamla hallar som en gång i tiden fungerat som tyngder i ett gammalt fiskenät, två antika sigill och en helt bedårande liten dockservis av porslin. Kika gärna in i butiken, ni hittar nyheterna HÄR.

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan, ha det gott i värmen!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt att du och din mamma tog en tur. Både träffa sonen och få vara på Gotland en helg måste vara helt underbart. Och vilken vacker häst, det syns att han tycker det själv också. Jättefina bilder.
Kramar/AM

G:a Affären sa...

Vilken fin header!
Så roligt att läsa att du längtade så mycket efter sonen, och att mor och du åkte dit.
Gotland har en speciell plats i mitt hjärta. Jag tror ön är mer trivsam med tornerspel än politikerspel.
Både hästen och knekten ser väldigt stolta ut och verkar njuta av uppmärksamheten!
Nu har jag lärt mig något nytt; vad hallar är. Ett helt nytt ord för mig.

Kramar till dig
Cia

House and Garden by Bia sa...

Visst är det fint på Gotland...vi var där 2003...ett tag sedan ;)
ha det gott!
Kramis bia