söndag 29 juni 2014

Släktträff och Höga Kusten Game Fair


 I lördags tittade solen fram för första gången på länge och det var perfekt att den valde att visa sig just då, för i lördags invigdes årets jakt- och friluftsmässa. Jag gjorde ett besök, för den lokala beagleklubben var representerad och så hade jag fått i uppdrag att skriva ett reportage om mässan.

Det var till och med rekord i antal besökare i lördags då ca 5200 personer besökte mässan. Kön ringlade sig stundtals ända ner till E4!


 Efter några timmar på mässan skyndade jag mig hem för att byta om eftersom vi skulle ha släktträff för första gången sedan 1991! Vi har haft kusinträffar några gånger under åren och mamma och hennes syskon har haft syskonträffar varje år, men det här var alltså första gången på länge som vi alla samlades. Nåja, endast hälften av släkten kunde närvara så vi var ett fyrtiotal personer.

Vi höll till hos en av mina kusiner som köpte mark och byggde en stuga för några år sedan i hjärtat av Höga Kusten, redan när vi klev ur bilen blev vi alldeles tagna av utsikten.


 På håll såg vi också flera små barn som vi inte riktigt kände igen, flera av mina yngre kusiner har fått barn de senaste fem-sex åren så det var roligt att få träffa flera av kusinbarnen också :-). Varför flera av kusinerna inte kunde närvara, berodde på att deras barn hade fotbollscup långt hemifrån och jag minns själv från när sonen var liten hur intensivt det kunde vara om somrarna!


 Vi hade knytkalas och satt ute i solen och fikade och åt om vartannat. Det roligaste av allt var att se hur pigga mammas syskon fortfarande är, men tyvärr var min ena moster sjuk och kunde inte närvara.


Solen gick aldrig ner den här magiska junikvällen och trots att timmen blev sen, sken solen över sjön och de blå bergen. När vi åkte hem tänkte jag på hur starka band vi ändå har i vår släkt, trots att många av oss sällan träffas. Vår släkt har på intet sätt varit förskonad från sorger och bedrövelser, men mammas syskon med hälfter har tät kontakt och ställer upp för varandra när det behövs, vilket jag tror ger ett slags "kitt" till hela släkten.

I söndags blev det regn och rusk igen, så det var tur att vi hade släktträff på lördagen! Min lillasyster och hennes barn är på besök och bor hos mina föräldrar en vecka. Igår kom de och mamma och tittade på valparna och idag ska jag och min systerdotter lilla E ha en egen dag, alldeles för oss själva. Hon vill träffa valparna igen, men har också önskat att vi ska åka till en badplats :-).

Ha en fin onsdag!

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Vilken idyll...härliga bilder från Höga kusten...där har man åkt omkring några ggr ;))...Höga kusten bron är ju läcker att åka över och vacker omgivning ;))
Ha det gott!
Kram bia

Marie maräng sa...

Det låter som en kanondag där även vädret visade sig från sin bästa sida!

Kul att ha så stor släkt med god kontakt och sammanhållning :)

Önskar dig en fin helg!
Kram Marie