måndag 23 juni 2014

Ömsom sol, ömsom regn


 Hoppas att ni har haft en fin midsommarhelg, även fast den blev en regnig och kall historia. Här har det varit ömsom regn, ömsom sol, och igår blåste riktigt kalla höstvindar. Vart tog sommarvärmen vägen?

Vi hade sån tur hela helgen så att vi lyckades pricka in våra promenader mellan skurarna, men igår försvann turen och det började spöregna när vi hade ca 10 minuters promenad hem. Mollie blev inte glad över att bli genomblöt, hon avskyr regn och var sur hela kvällen över att allt blev så fel :-).

 I trädgården växer allt så det knakar, och jag blev så glad när jag upptäckte att jasminbuskarna knoppas för första gången på tre år! För tre år sedan anlitades några personer som skulle klippa den jättehöga häcken som går runt hela trädgården, samt jasminbuskarna som då hade svällt ut till oanade proportioner. Ja, man anlitar ju "kunnigt" folk för att man tror att de kan saker som man själv inte kan. För att göra en lång historia lite kortare, visade det sig att de klippte jasminbusken på ett felaktigt sätt så att den slutade blomma!

Jag har varit så ledsen över det där, för jasminbuskarna har i alla år vi bott här blommat så underbart på somrarna och hela trädgården har doftat av jasmin. Blommorna är så vackra att ta in också. Men nu verkar de alltså blomma igen efter tre år, YES!!! :-)


 Idag sprang jag ut och in mellan skurarna för att fota de nyheter som kom hem förra veckan. Det är bland annat en ny kuddmodell av sammet i två färgställningar, vi har också fått påfyllning av de populära runda sammetskuddarna.


 De här vackra kuddfodralen med motiv av Alexander Roslin har jag trånat efter länge, så nu slog jag till. Den vackra kvinnan är den moldaviska prinsessan Zoie Ghika och Roslin målade av henne 1777. Originalmålningen hänger på Nationalmuseum


 Det har också kommit hem så ljuvliga väskor som är en dröm av linne, tyll och vackra spetsar! Väskorna finns bara i ett begränsat antal, så det är först till kvarn... :-).


 Och så kom äntligen de vackra brudkransarna med stora tyllblommor, blomsterkransar som aldrig vissnar! :-)

Ni hittar alla nyheterna HÄR.

Hoppas att ni fått en fin start på veckan!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var mycket fint, fast jag vet inget i din butik som inte är fint. Satt förut och letade kandelabrar hos dig, ska ha två till köksfönstren. Men det verkar svårt och hitta när det ska vara två.
Inte så somrigt här heller, i alla fall inte när man kommer ut, det blåser kallt. Men idag trotsar vi vädret och åker till skärgården i alla fall!!
Kramar/AM

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det tråkigt med detta kalla sommarväder, vi fick också vända på vovvepromenaden för regnet bara vräkte ner.
Så underbart fina saker du har att bjuda på, nu får jag ta mej en titt i din butik!
Kram/Finas mammis

House and Garden by Bia sa...

Åh jag gillar jasmin....och vad fina kuddar, och väskan var ju för läcker !! ha en fin tisdag...vi ska åka ut till torpet och städa inför flytten framöver ;))
Kram bia