fredag 4 april 2014

Femårskalas och ettårskalas


Den här veckan har det varit fullt upp, födelsedagskalas har varvats med långväga sjukhusbesök, så nu känns det skönt att det är helg igen!

Först ut bland födelsedagsbarnen var vår kloka och allra käraste Mollie som fyllde fem år i tisdags. Det är inte klokt hur fort åren går, ändå känns det som att hennes fjärde levnadsår var ovanligt långt. Kanske beror det på att det hände så mycket under fjolåret, Mollie blev ju både svensk jaktchampion och mamma till åtta små pirater!

Redan ifjol märkte jag att Mollie inte längre var så förtjust i gosedjur så i år fick hon en varm pläd som hon ska få ha i bilen och som bara ska vara hennes :-). Det verkade som att hon tyckte om den, för hon lade sitt huvud mot den och när jag sa att hon skulle få ha den i bilen viftade hon på svansen. Sen fick hon lite godsaker och så tårta förstås!


I onsdags var det dags för ännu ett födelsedagskalas, det var vårt vilda krokodilbarn Riva som fyllde ett år. Så här såg hon ut för bara några månader sedan, då var det mest nosen som växte på henne. Öronen var alltid bak och fram, eller ut och in :-). Sedan blev hon större och STÖRRE och STÖRRE!

Det var inte alls svårt att bestämma vad hon skulle få i födelsedagspresent, det bästa hon vet är att bita på olika saker så därför köpte vi några bitleksaker till henne. Oj, så glad hon blev för dem, hon bet sönder dem direkt :-). Sedan blev det tårta igen!


En av kvällarna tog vi en promenad upp till sommartorpet. Hundarna älskar att gå dit för det finns både rådjur och räv i omgivningarna. Dessvärre brukar det vara svårt att fota hundarna när vi är där, för de spanar alltid upp mot skogen och är helt ointresserade av att titta mot en kamera! Husse var förutseende och drog på sig storstövlarna, men matte hade vårkänslor och gick i gympaskorna... så det blev en blöt och sörjig historia...

Här sitter Mollie och spanar...


... och här står Riva och spanar upp mot skogsbrynet. Det var så synd att bilden blev suddig, annars hade det varit en fin bild av henne!


Här står både mor och dotter och spanar, Mollie är längst bort och Riva den som är närmast kameran. Mollie är bara 36 cm i mankhöjd och "petite", hon har alltid varit väldigt liten och nätt. Riva däremot har alltid varit stor för sin ålder och är redan större än en del hanhundar av samma ras. Trots att hon är smal är hon otroligt TUNG, man kan tro att benstommen är gjord av gjutjärn! Jag orkar knappt lyfta henne längre, men det är kanske inte meningen att man ska bära omkring på krokodiler :-).


Inte hade jag trott för tio år sedan att jag en dag skulle ha två beaglar och en krokodil! Eller att jag skulle få vara med när åtta små valpar föddes till världen! Livet är onekligen både spännande och oförutsägbart och det mest spännande av allt är att äventyret bara fortsätter... :-).

Ha en underbar helg!

Många kramar
Bitte

7 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket firande ni har haft!!! Härligt med kalas och tårta! De är ju fina, födelsedagsbarnen. Klart de spanar, de vädrar väl efter något att få springa efter=)
Önskar dig en fin helg!
Kram,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till två godingar, och grattis till dig som har en krokodil och två vovvar. Det är ett sant nöje och följa dessa djur.
Stor kram/AM

House and Garden by Bia sa...

Grattis och trevlig helg önskar jag er;)....hoppas allt är bra;)
Kram från mej!
Bia

Hajan sa...

Åh vilket underbart inlägg lilla gumman, och ett stort GRATTIS till de båda födelsebarnen, jag menar hundarna förstås.

Så fina kort tagna på ert fina land också, så härligt för hundarna. Tusen tack, vi glömmer aldrig när du visade nästan varje dag på dessa åtta underbara valpar.

kram Hajan

Tante Mali sa...

Dear Bitte,
you made me happy with this post. You should know, I'm an absolutely dog person! Yours are wonderful - and you're right live is a big adventure - and that's great!
Sunny days with your wonderfuls dogs
Elisabeth

Hanna sa...

så fina
Ha en bra kväll
Hanna

G:a Affären sa...

Men grattis i efterskott, till båda damerna. Så fina bilder på både Mollie och Riva, tycker att jag känner dem nu och det är alltid trevligt när de dyker upp.
Mollie har tydligen vuxit ifrån leksaker, inte konstigt då hon är jaktchampion!

Kramar till er,
Cia