måndag 17 mars 2014

På treårsdagen - Aunt Molly's firar 3 år!


 Idag för precis tre år sedan, såg min butik Aunt Molly's dagens ljus. Jag minns att ögonen gick i kors hela dagen, efter att jag suttit nästan 36 timmar i sträck och lagt ut varor i butiken. All text skulle dessutom korrekturläsas inför öppnandet, vilket min fina vän Marie turligt nog hjälpte mig med :-).

Det var som sagt intensiva dagar före själva "sjösättningen", men jag hade dessförinnan åkt land och rike runt i flera månaders tid för att hitta vackra saker till butiken och dessa skulle ju också fotas, vilket tog sin lilla tid.

Öppningsdagen var den 17 mars 2011 och jag var bara tvungen att vara färdig med allt tills dess eftersom jag annonserade i två tidningar som gavs ut just den dagen. Och jag hann! Det var dock några saker som inte fungerade, bland annat så tog det några dagar innan alla betalfunktioner var igång. Jag minns också att jag ringde min underbara lillebror stup i kvarten när det strulade med det tekniska, han fick vara både jourhavande it-konsult och medmänniska! ;-)


 Många varor har lagts in och sålts under de här åren, och en del av dem tänker jag fortfarande på ibland :-). Från början var jag stenhård mot mig själv och sålde verkligen ALLT jag köpte in, men numer behåller jag en del saker själv också, särskilt när det är gamla och unika ting som jag vet att jag kanske inte kommer att finna igen.

Den här dockan är en av de saker jag saknar mest, hon var av porslin och ovanligt stor, över 60 cm lång. Hon hade riktigt hår och såg nästan ut som ett riktigt litet barn.


 Jag lyckades en gång komma över ett parti textilier från förra sekelskiftet som var i ett fantastiskt skick och verkligen något utöver det vanliga. Det fanns också en historia bakom textilierna, som kom från ett äldre Stockholmshem där man umgicks flitigt med familjen Alfred Nobel under somrarna. Jag tycker att det är extra roligt om man får veta vem eller vilka som ägt sakerna jag hittar.


 Den här lilla fasankycklingen kommer jag aldrig att glömma, den var så otroligt liten och näpen och blev flitigt fotograferad till annonser och annat.


 Det här pampiga 1800-talsfatet från Gustafsberg är det största fat jag haft hittills i butiken, dessutom var det i jättefint skick. Jag minns att jag sålde det i juletid, kanske blev det ett av Sveriges vackraste skinkfat?


 En hel del gamla saker har också följt med mig hem från våra resor till Kina, bland annat ett parti antika hårnålar som var unika i sitt slag.


 Från Paris kom de här vackra 1800-talsmameluckerna med utsökt tunn och skir spets. Kanske användes de av någon som dansade på Moulin Rouge när det begav sig? Jag saknar dem... :-).


 En hel del gamla plåtburkar har också funnits i butiken under åren, de blir bara svårare och svårare att hitta.


 Mängder av pampiga bläckhorn, hållare för sigill och sigill har fotats och hittat nya hem...


 ... och flera viktorianska barnskor och hättor från England har skickats till olika delar av vårt avlånga land. Jag trodde att jag kanske skulle hitta några liknande små skor som på bilden ovan igen, men icke! Dessutom har jag inte längre någon bra engelsk kontakt som kan förmedla varor, så jag försöker leta rätt på saker på egen hand nu, vilket inte är lika lätt.


 Den här solfjädern från 1800-talet var också unik i sitt slag...


 ... likaså de här amerikanska mattallrikarna, även de från 1800-talet. De var sååå söta, jag saknar dem väldigt mycket men tror att de som köpte dem är väldigt glada för sina tallrikar :-). En tillhörande liten terrin finns fortfarande i butiken!


 Den här antika teater-bilderboken var så spännande med alla små miljöer som gick att veckla ut och vika upp...


 ... och den här antika engelska terrinen saknar jag särskilt mycket efter att ha läst om servisen i Gods & Gårdar!


 Den här stooora urtavlan var så speciell...


 ... och det var även några antika utsmyckningar i trä som också använts flitigt till annonser :-).


 Aunt Molly's lyckades 2011 bli exklusiv svensk återförsäljare för de här gåspennorna i presentförpackning och trots en del perioder med leveransproblem, finns de nu i lager igen :-). Det känns roligt att kunna vara helt ensam om något! Eftersom fler och fler butiker säljer samma varor, kommer jag framöver att återgå till "ursprunget", då huvuddelen av sortimentet bestod av gamla och unika ting.

Men, Aunt Molly's vore förstås ingenting utan alla fina kunder, många av er återkommer gång på gång. TACK för alla fina kort, hälsningar, mail och telefonsamtal jag fått under de här tre åren och TACK snälla ni för att ni lockar mig ut på nya skattjakter :-).

För att fira treårsdagen sänker vi nu priserna med 30% på alla smycken, väskor, och anteckningsböcker under resten av veckan!

Önskar er alla en underbar vecka! Välkommen in i butiken!

Varma kramar
Bitte

6 kommentarer:

Hajan sa...

Oh så mycket fint <Du haft, och hasr fortfarande. Tack för vi får vara med och ritta.
Grattis till dina fina 3 pr, men det kräver också mycket arbete.
Lycka till i fortsättningen med.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis, vilka fina år du haft med Aunt Molly. Urtavlan bor hos mig, den är verkligen speciell. Såg en likadan på vinden hos Carl-Jan när Ernst var där och letade saker!
Jätteroligt med tillbakablicken du gjorde.
Kramar/AM

Vitt hus med svarta knutar sa...

Grattis till Aunt Molly's tre år! Meeen tänk att det gått tre år, det känns inte som det var så länge sedan. Jag brukar kika in i din butik, kan man kalla det för att skärmshoppa istället för fönstershoppa? Några saker har hittat hem till mig. Kan förstå att det är svårt att skiljas från en dela saker, många finns ju endast i ett exemplar.
Ha en fin dag!
Kram,
Regina

House and Garden by Bia sa...

Åh så mycket fint du visar...och grattis till tre år !!...vackra bilder....idag skiner solen på det vita täcket som kom igår...så synd tycker jag...men det var ju väntat;)...önskar dej en fin vecka...må så gott!
Kram och hej
Bia

Marie maräng sa...

Stort GRATTIS!
Så många ljuvliga ting som passerat din fina butik!
Förstår att det inte alltid är lätt att skiljas från skönheterna ;)

Ha det så gott!
Kram Marie

Marie maräng sa...

Önska dig en fin helg med massor av härlig vårsol!

Kram Marie