lördag 22 februari 2014

Prinsessyra


Så har Sverige fått en ny liten prinsessa! :-)  Jag vet inte om det är den första svenska prinsessan i historien som även haft amerikanskt medborgarskap? Det har ju skrivits i tidningarna om att Madeleine och Chris kommer att kunna leva mer ostört i New York... hmm, säger jag bara. Den dagen amerikanerna inser att en svensk prinsessa med amerikanskt medborgarskap lever på Manhattan, kommer det att bli rena rama Jackie Kennedy-hysterin :-).


Jag såg att både Sköna Hem och Expressen visade bilder på vackra barnrum, så jag blev lite inspirerad och började leta bilder jag också :-). En vacker gunghäst måste ju den lilla prinsessan ha och barnrummet ska förstås vara både vackert och elegant.

 Jag tycker att ett barnrum gärna får vara färgglatt och fantasifullt också, även fast man kanske har en annan stil i resten av huset. Och... en välfylld bokhylla är ett måste :-).
 En säng för en prinsessa!
 Det här barnrummet har så milda och behagliga färger, jag gillar också det stora tunga skåpet till vänster.
Foto: Courtesy Baby Lifestyles
 Den här underbara viktorianska gunghästen skulle jag själv vilja ha :-).
 Foto: Petit Tresor
 Den här sängen kostar över 7000 dollar, kanske inget för oss vanliga dödliga, det är nog mer en säng för en prinsessa :-).


  Foto: frolicandwhimsey

 Vilken ljuvlig vagga!
 Foto: www.skonahem.se

Det här barnrummet ser så mysigt ut, förutom tv:n som jag tycker är en helt onödig detalj.

Foto: www.skonahem.se

En gustaviansk barnsäng och vackra gustavianska bänkar skulle väl passa i ett kungligt barnrum?

Foto: www.skonahem.se

Vilka underbara sänggavlar, för att inte tala om sänghimlarna med stora kronor! M och A, Madeleine och Amelie skulle vara vackra namn på två tvillingprinsessor.

 Foto: www.skonahem.se

Det här rummet är kanske min egen favorit ändå, väggarna är så vackra så där behövs inga tavlor. Fönstret är STORT och har gamla fönsterluckor som kan öppnas och stängas efter behov. Vaggan och korgen är som fluffiga bakelser i rummet och den stora mjuka mattan och några söta gosedjur ger en varm och ombonad känsla.

Det ska bli spännande att få höra vad den lilla prinsessan ska döpas till! :-)

Önskar alla en riktigt fin helg! Här har snöovädret dragit förbi och solen lyser igen.

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka vackra barnrum!!! Du har verkligen valt ut barnrum värda en prinsessa! Kanske ska du skicka länken till ditt inlägg till kungahuset för att underlätta lite för dem;-)

Ha en skön helg!
Kram,
Regina

House and Garden by Bia sa...

Men hallo !....tyckte jag skymtade domkyrkan i Härnösand där jag är född....var bor du nu???....jag bor nu i Sundsvall...vad kul att se Kyrkan...kul om du tittade in till mej och lämnade ett "avtryck"...
Ha det gott...kram bia