måndag 6 januari 2014

Nyårsklockor


 Några dagar före nyårsafton brukar jag alltid köpa hem vita amaryllis. För mig är amaryllis en nyårsblomma, men det kanske också beror på att jag aldrig köper röda till jul :-). Jag ser dem som stora nyårsklockor som ringer in det nya året här hemma på det allra vackraste sätt!

Häromdagen fick jag syn på en sån fin bukett av vita amaryllis i blomsteraffären och även fast jag redan hade köpt en stor vit amaryllis som fortfarande blommar så fint, kunde jag inte låta bli att köpa buketten. Först bestod buketten mest av outslagna blommor och var därför inte så stor. Jag hittade en glasvas som jag placerade den i...


 ... men rätt var det var så hade alla blommor slagit ut och buketten svällde rejält både på höjden och på bredden. Jag hittade ingen större vas, så det slutade med att jag fick ta en stor glasburk vilket inte såg särskilt bra ut. Till sist kom jag på att jag kunde dölja burken i en stor skål som jag fyllt med vitt vaxpapper. Plötsligt såg det hela lite mer proportionerligt ut :-). Jag hoppas att blommorna håller sig fina ett tag till så att jag får njuta av dem så länge som möjligt!

Vad skönt det har varit med alla lediga dagar, jag har försökt att ta det så lugnt som möjligt för att ladda batterierna. I morgon börjar jag jobba igen "på riktigt", det känns alltid lite motigt och ovant de första dagarna, men sedan kommer man igång igen :-).

Önskar alla en fin kväll!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

Lena sa...

Otroligt fina amaryllis!! Det är något speciellt med vita blommor tycker jag :)
Många hälsningar
Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Amaryllis i vas är finare än kvar på löken när den är i blom, det blir mäktigt.
Ja då var man igång igen, fast idag är jag ledig. Det har varit fina helger.
Kramar
AnnaMaria

Fågel Blå sa...

Åhhh så vackert!
Önskar dej ett fint nytt År!
Kramar Kathrine

G:a Affären sa...

Vilken vacker och maffig bukett, och jag håller med om att vita passar så bra till nyår. Själv köper jag inte heller röda.
Ja nu har vi lagt en vecka bakom oss och är igång igen. Önskar dig en bra start på arbetsvecka två!

Kramar
Cia