måndag 27 januari 2014

Dagens nyheter


 Jag har precis lagt in dagens nyheter, bland annat den här vackra kannan från Rörstrand som jag har haft i gömmorna ett tag, men haft väldigt svårt att skiljas från :-). Den är ur den mycket ovanliga serien Beata från Rörstrand som bara tillverkades under tre år, det är därför man aldrig hittar delar ur serien. Det är så vackert med svartvitt porslin, men den här kannan har egentligen färgen mulberry.


Jag har också fyllt på med fler modeller av de viktorianska grattiskorten, det ena motivet är sötare än det andra. Korten är dubbla så att man kan skriva sin egen hälsning inuti och kuvert medföljer.


 En gammal penna för bläck....


 ... och ett vackert armband från fina Mia och Känslans Väg. Armbandet består av stora transparenta glaspärlor och ett silverfärgat peace-märke som berlock.


 Det här antika engelska uppläggningsfatet tillverkades kring 1875 och har också den vackra färgen mulberry. Jag hoppade högt när jag hittade det, för det är så sällan man hittar porslin från den här tillverkaren!


 Jag har också fått tag på ett slags lock/överdel till en gammal plåtburk. Egentligen så tror jag att locket har suttit på en större behållare än en burk, för det kommer från en nedlagd lanthandel. Lite rolig kuriosa och det blir en dekorativ detalj i lantköket.


 Sist men inte minst har jag fått hem så vackra aftonväskor från en av favoritleverantörerna. Väskorna är helt täckta av små svarta löv och pärlor. Tyvärr blev bilden lite suddig när jag förstorade upp den så mycket, men ni ser kanske på ett ungefär hur den ser ut. Jag ska ta fler bilder av den! Den är sååå läcker och för tankarna till svunna tider.

Nu är det också slutspurt på januarirean (som pågår till den sista januari), jag har fyllt på med ännu fler varor, bland annat alla uppstoppade fåglar. Du hittar rean HÄR och alla nyheterna HÄR.

Ha en fortsatt fin kväll!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

Hajan sa...

Man tycker det nästan är synd att störa med en kommentar, Dumt det är dem man lever på och bliver
glad av. Så synd att den servisen bara fanns i 3 år, Jag tyckte den var
underbart vacker, så olika smak man har.

lycka till

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nu fattas festen, en sån väska skulle jag vilja ha. Den lilla svarta och så en sån väska! Håller med om vintern, man lessnar fort. Idag har det inte snöat här, första dagen på länge. Men imorgon är det dags igen!!
Kramar/AM

Fågel Blå sa...

Åhhhh så mycket fin måste gensat kika in i butiken
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för tipset, jag har noll koll på porslin. Ska komma ihåg detta med flintgods.
Stor kram
AnnaMaria