tisdag 31 december 2013

Med önskan om ett Gott Slut och ett Gott Nytt 2014! Så var den här till slut, årets allra sista dag. Jag tycker att det här året bara har svischat förbi, kanske beror det på att det har varit fullt upp från början till slut :-). Fjolåret var ett slags "mellanår" där inte mycket hände, men det här året har däremot varit väldigt händelserikt på många sätt.
 

 Året började med att jag blev väldigt sjuk i influensa och tyvärr höll den i sig under i stort sett hela januari. Det var riktigt kallt ute och vi hade rätt mycket snö och jag var så trött och seg. Jag tog mig mot alla odds till Formex, det var nog månadens enda utflykt! I slutet av månaden fick jag också flera leveranser som innehöll ljuvliga viktorianska och edwardianska skatter :-).


 I februari var det fortsatt kallt och snön fortsatte falla. Jag minns att det var så kallt så att jag inte kunde ta några längre promenader med hundarna, men så fort det blev lite varmare någon dag passade vi på att ge oss ut. I mitten av februari blev det mildväder i några dagar och då kunde vi äntligen ta våra efterlängtade långpromenader!


 Påsken inföll ovanligt tidigt i år, vilket gjorde att hela mars blev en slags påskmånad. Mars bjöd också på ett sagolikt vårväder och jag frossade i sol, värme och vårblommor.


 I april fick jag vara med om något helt fantastiskt, Mollie födde åtta små underverk till världen. Det var stort! Inläggen här på bloggen bestod i stort sett bara av valpbilder :-). Allt var så omtumlande och underbart på en och samma gång och all tid gick till valparna.


 I maj kom sommarvärmen och plötsligt var det grönt och vårblommor tittade upp överallt! Det var så härligt att vara ute, jag minns riktigt hur det kändes när jag ser bilderna.


 Vi spenderade därför i stort sett hela maj månad på altanen, det var högsommarvärme vissa dagar och valparna, nu under namnet Piraterna, växte och frodades i solens sken. Altanen blir aldrig var den varit, men det gör inget :-). Jag skulle ge MYCKET för en dag med småpiraterna igen!


 I början av juni blev det väldigt tyst och tomt här hemma, då sju av åtta pirater lämnade oss. Lilla Riva stannade kvar som tur var :-). I slutet av juni följde jag och mamma med sonen till Visby, vilken fantastisk vecka vi hade tillsammans! Medelhavsvärme och sol en hel vecka bland rosor och ruiner... solen och alla doftande rosor gjorde oss gott.


 Det vackra sommarvädret bestämde sig för att stanna och i juli åkte jag, H och hundarna iväg på en liten semestertripp. Vi hade egentligen planerat att åka till Västervik, men på vägen ner stannade vi till i Öregrund och blev kvar! Vilken underbar och pittoresk liten stad, det jag minns mest är alla stunder på klipporna vid havet. Både jag och hundarna njöt och hoppade på klipporna varje morgon och kväll. Sedan åkte vi vidare till Dalarna.


 I augusti regnade det en hel del, men det innebar inte att sommaren på något sätt var slut. Tvärtom! Sommaren fortsatte och trädgården dignade av äpplen och vinbär. Jag har inte varit så solbränd som det här året sedan jag var liten, inte ens under längre utlandsresor de senaste åren. All sol och värme i sommar gjorde mig gott, jag har inte mått så bra och känt mig så utvilad på väldigt länge :-).


 I början av september åkte vi söderut för att hämta Dexter, pappan till Mollies valpar. Sommaren bara fortsatte och vi fick en underbar helg vid Tullgarns slott och i Trosa där vi bodde. Helgen blev ett fint minne och Dexter blev norrlänning för några månader :-).


 Jag börjar känna mig tjatig, men i oktober fortsatte det vackra vädret ;-). Vi hade indiansommar och vår lilla stad fullständigt sprakade av färg. Jag tror aldrig att jag har tagit så många höstfoton som i år! I slutet av oktober kom den första snön och den låg kvar ett tag i alla fall.


 November bjöd på några riktigt frostiga dagar, snön hade försvunnit men det var ändå vitt ute. Sedan hände något roligt, men också något tråkigt. Det roliga var att Mollie blev svensk jaktchampion efter en hel del motgångar under fjolåret. Det var hon verkligen värd :-). Det tråkiga var att jag ramlade och fick hjärnskakning, vilket jag tyvärr inte förstod på en gång utan jobbade på under två veckor. November blev därför en riktigt tuff månad och sviterna efter hjärnskakningen finns tyvärr fortfarande kvar.


 Plötsligt var det december och första advent och veckorna bara försvann, en efter en. Stormen Sven kom lagom till natten mot lucia och knäckte många gamla träd i vår stad, rev upp hustak och förstörde mycket annat. Vi klarade oss som tur var! Och så plötsligt var det julafton! Och nu är det nyårsafton... :-). Vilken intensiv månad det har varit och vädermässigt antagligen en av de varmaste i mannaminne med temperaturer mellan 5 och 10 plusgrader varje dag. Det har regnat en hel del och vi har inte haft någon snö under hela månaden.

Summa summarum så har det varit ett bra år, jag minns det som en enda lång sommar :-). Eftersom jag vill försöka behålla den här positiva känslan jag har inom mig, blir mitt nyårslöfte för nästa år att ta hand om mig själv lite bättre, jag har bestämt att 2014 ska bli ett hälsans år. Jag ska också lova mig själv att se till att frigöra mer tid för att skriva, ett reportage är redan färdigt och kommer i tryck i början av nästa år och två barnböcker väntar på att färdigställas ;-).

Ja, kära vänner, året börjar lida mot sitt slut men innan jag återgår till mitt vill jag TACKA för det här året som gått, inte minst för alla fina kommentarer ni lämnat här på bloggen i med- och motgångar. TACK till alla bloggvänner, kunder och följare, samt till alla er andra som kikar in här. Vi följs väl åt på vägen även under nästa år? :-)

Jag önskar er alla hälsa och harmoni, ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt 2014!

Varma nyårskramar
Bitte

11 kommentarer:

Hanna sa...

Så fina bilder.
ja, i år var sommaren lång, härligt. Jag som älskar sol, bad och att vara ute.
Kram Hanna

STENLYCKA sa...

Tack för alla underbara inlägg under året!
Önskar dig ett underbart 2014!
Gott Nytt År!!
Raina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket år, glömmer aldrig alla dom valparna. Ser fram emot och följa dig 2014, tack för att du är en fin bloggvän.
GOTT NYTT ÅR
Kramar, och pussar till alla vovvar
AnnaMaria

G:a Affären sa...

Men så roligt med tillbakablickar, och vilket fint år du haft förutom influensan och hjärnskakningen.
Och ett liv utan hundar..nej det går inte. Så Mollie har blivit svensk jaktchampion, vilken ära både för henne och er som uppfödare!
Så spännande också med ditt skrivande, och barnböcker verkar så oerhört roligt!

Tack själv Bitte för många fina inlägg och mycket fint i webbutiken. Jag ser fram emot och önskar dig ett Gott Nytt År!

Kramar
Cia

Anonym sa...

Tack själv underbara Bitte för att du delar med dig här på bloggen med fina bilder, livsfunderingar och skratt.För alla fina saker du har i web shoppen som man både kan köpa och njuta av med ögat. Gott Slut och Gott Nytt år!

Kram och klappar.
Susanne

Bitte sa...

Tack snälla Susanne! :-) Hoppas att vi följs åt på vägen under nästa år också!

Önskar dig en underbar semester, ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt 2014!

Varma nyårskramar
Bitte

Med en doft av lavendel sa...

Tittar in och önskar dej en god fortsättning på det nya året.
kram Annika

Marie maräng sa...

Vilken fin årskrönika med massor av härliga händelser!

Önskar dig en fin start på det nya året!
Kram Marie

Mamma C sa...

En fin årskrönika av det gångna året. Önskar dig en god fortsättning på det nya.
Kram Mamma C

Lilla Blanka sa...

Hej fina Bitte!

Åh vilken härlig summering!

Javisst var sommaren underbar..!
Nu drömmer jag om en tidig vår hihi

Kram
Mia

Hajan sa...

Tusen tack för Din fina återblick.
Vilka fina minnen, och så vackra bilder. Ett underbart collage från
året som gått. Vi minns så bra
tusen tack, och nu hoppas vi på ett annorlunda och bra år.
Stor kram från Harriet