torsdag 26 december 2013

Ljuvliga julmorgnar och annandagsrea


 Det har blivit två härliga sovmorgnar på raken nu, kanske är juldagen och annandagen de allra mysigaste juldagarna ändå? :-) Julafton kan lätt bli lite stressig då man ska iväg, passa tider och så vidare, men under mellandagarna kan man bara ta det lugnt och strosa runt i pyjamas halva dan om man så vill!

Jag bara älskar att för ovanlighetens skull få sova tills jag själv vaknar, äta i lugn och ro utan att jag ska iväg någonstans och så vidare. Vi äter grötfrukost och jag dukar fint varje morgon igen för att riktigt dra ut på julen :-).


 Jag tycker jättemycket om barrträd, så det finns små granar och grenar från tall och en lite varstans här hemma. I juletid passar det extra bra med gran och tall till dukningen!


 Några gamla rosaröda klockor får pryda årets bordsdekoration.


 Jag äter nästan bara risgrynsgröt till jul, det är lite konstigt egentligen eftersom det är så gott! :-)


 I förra veckan kom mamma hit med en låda med farfars gamla julpynt, åh, vad spännande det var att titta på allt! Det bästa av allt var att jag fick behålla lådan :-). Där fanns bland annat tre små handgjorda änglar som är så söta och inte alls perfekta, jag vet inte om det är farfar eller någon annan som gjort dem? De hänger nu i vår gran och de guldfärgade kjolarna glimmar i skenet från alla ljus.

Det känns fint att ha något efter farfar, jag vårdar ömt de få saker jag har efter honom och mormor och morfar!


 Idag startar Aunt Molly's årliga annandagsrea, där finns massor av fina varor som nu är prissänkta med upp till 50%! Allt nytillverkat julpynt finns med på rean och en hel del kuddar och kuddfodral, ljusstakar, tvålar och mycket annat. Välkommen att kika in, ni hittar rean HÄR.

Önskar er en lugn och skön annandag jul!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Önskar dig en fin fortsättning
Kram från Maria

G:a Affären sa...

Dina morgnar låter precis som här, att få vakna utan någon ilsken signal och äta frukost länge.
Så roligt och värdefullt med farfars julpynt, jag förstår att du kommer att vara rädd om allt i lådan.
Det var nog vanligare förr att man tillverkade pyntet till granen. Min syster och jag gjorde alltid nya smällkarameller varje jul. Vid julgransplundringen åt vi upp polkagrisarna som fanns i, och jag kommer ihåg att vi även gav oss på kristyränglarna. Och vi blev lika besvikna varje gång.

God fortsättning!
Kramar
Cia

Viola sa...

Visst är det härligt med lata mornar...hör inte till vanligheten här men jag drog i nödbromsen och tog med 10 lediga dagar, kände att det var dags, ha en fin helg, kramar