onsdag 13 november 2013

Mollie, nu svensk jaktchampion!

 Idag var det en mycket stolt husse som kom hem med Mollie från de djupa skogarna. Mollie tog först ett tredjepris och direkt efter det ett förstapris! Mollie har egentligen redan tre förstapris, vilket krävs för att bli svensk jaktchampion, men två av dem tog hon på samma dag och då får man bara räkna ett av dem. Efter de tre ettorna har hon haft en hel del otur och motgångar, men idag vände vindarna till hennes fördel :-).

Vår lilla Mollie föddes som en väldigt liten och späd parvel, hon var minst i kullen och blev tidigt bortträngd av de större kullsyskonen. Hade det inte varit för att uppfödaren så enträget stödmatade henne hade hon antagligen inte klarat sig! Så fort lill-Mollie hade ätit upp sig lite kravlade hon sig som första valp ut ur valplådan och jag brukar ofta le för mig själv när jag tänker på det. Mollie är nämligen fortfarande lika rastlös ;-).


Mollie är ett bevis på att man aldrig ska ge upp hoppet om någon, det föds så många prematurbarn som är små och svaga och det ser kanske inte alltför hoppfullt ut till en början. Man tvivlar kanske på om det här lilla barnet verkligen kommer att växa sig så stort och starkt som barn som fått en mer optimal start i livet. Men, en dålig start behöver inte alls betyda att fortsättningen blir dålig! Den allra fulaste lilla ankunge kan växa upp till en vacker svan och den allra minsta och spädaste parvel kan en dag stå högst på prispallen.

Och idag står hon där, den lilla parveln. 

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Monika sa...

Grattis till både dej och Mollie! Så söt hon är din lilla rara parvel! :o)

Kram
Monika

Hajan sa...

Grattis säger jag med till er båda. Så fint du skriver om
Era hundar, det är en fröjd att läsa detta.
Så härligt reportage på förra med. det manar på att jag måste
kolla på mina fina julsaker.
Det är ju snart Första Advent.

kram Hajan

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin torsdag!
Kram
Hanna

Rummet för välbefinnande sa...

Så härligt att läsa Bitte! Grattis ❤ Ha en fin helg. Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nyss hemkommen efter timmar på tåget, tänkte inte skriva ett ord på datorn men så såg jag ditt inlägg..
Grattis till världens bästa Mollie, du får pussa henne godnatt från mig.
AnnaMaria