söndag 24 november 2013

Förberedelser för advent...


 I morse lyste solen så fint så jag bestämde mig för att gå ut i skogen med hundarna för att plocka hem lite mossa och enris. Gräsmattorna är fortfarande gröna, men beroende på hur kallt det har varit under natten kan det vara lite frost på marken. När vi kom ut på trappen så snöade det! Hundarna tyckte det var jättespännande, inte minst Riva som såg snö för första gången :-).


 Jag fick bara med mig lite enris från skogen, för hundarna kände vittring av rådjur och blev som tokiga. Det är inte lätt att plocka mossa med tre små vilddjur som drar åt olika håll ;-). Dessutom ville jag inte att de skulle uppfatta det som att jag uppmuntrade dem till att följa rådjuren, så det var bara att vända hemåt igen.


 I morgon ska jag köpa hyacinter och plantera dem i en gammal terrin, det här är en bild från ifjol som jag tog innan jag satte hyacinter i terrinen. Jag känner inte alls någon julstämning än, men tänkte ändå försöka börja "jula" lite till veckan. Nu är det bara en vecka kvar till första advent... :-).

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

Hajan sa...

Så vacker Soppskålen är, det kommer att bli jättefint som
vanligt. Jag hade inte heller lust först, men bara man börjar så pockar det på.

kram från Hajan

"Hemmet är min vrå" sa...

Så fint du pysslar. Skönt att bara gå ut i skogen och plocka det man behöver. Ha en fin tisdag. Kram Mimmi

Anette sa...

Ja, nu går det fort , snart är det jul igen :)
Jättefin soppterrin, användbar till mycket :)

Ha det gott!

Louisette sa...

Chrismas arrived quickly now, greeting from Belgium