torsdag 24 oktober 2013

Regn och rusk


 Inget ont som inte för något gott med sig, brukar man ju säga. Det var svårt att tänka i de banorna häromkvällen när oktobers värsta storm drog förbi och det kändes som att det blåste rakt igenom fönstren. Jag satt och huttrade i soffan och varken min tjocka ylletröja eller raggsockorna kunde stå emot kylan som letade sig in. Jag blev påmind om att det är hög tid att täta fönstren innan den riktiga vinterkylan är här ;-).

När stormen hade dragit förbi fanns det nästan inga löv kvar i träden. Den "vackra" delen av hösten är alltså förbi för den här gången. Något som däremot överraskade mig var att det efter regnet blev så otroligt milt i luften. Inte mig emot! :-) Det regnade i morse igen och jag kände mig så glad och nöjd över det när jag gick till jobbet i bara en tunn kortärmad blus under jackan.


 Allting bleknar nu i naturen och de löv som en gång var så färgstarka, får en alltmer smutsig ton. Några tappra löv hänger kvar i träden, men snart ligger även de på backen.

Vi har en kastanj på gården och efter stormen är den helt kal. Löven är ju gigantiska och de låg i stora drivor på gräsmattan. Det såg lite roligt ut :-).


 Mildväder och sol, det bådar gott inför helgen! :-) Ska ni hitta på något särskilt? Här blir det fotograferande för hela slanten, jag håller tummarna för att solen orkar titta fram både på lördag och söndag.

Ha en fortsatt fin kväll!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi har också en kastanj, och jösses så mycket löv. Och ovanligt många kastanjer och plocka upp också. Kom på att om jag tog det översta lagret löv så blåste resen bort. Jättevackra bilder på växterna, jag gillar färgerna.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

Hajan sa...

Vet inget just nu, har haft så
mycket främmande och det är roligt det med.
Det får bli som det faller här.
Vackra bilder på alla löven.

Kram Hajan

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja nu står träden snart helt kala, det blåser inte så mycket här, men löven rasar ändå. Det ser ut som maken och jag kommer att ta en tur till huvudstaden på lördag. Har jobbat på så att jag kan ta några timmar ledigt.
Kram,
Regina