söndag 20 oktober 2013

Dagens nyheter


 I helgen har jag varit iväg på en kortare inköpstur och den blev ovanligt lyckad! :-) Bilen är full av gamla saker och jag har börjat fota och lägga in dem i butiken.

Minns ni att jag lovade er lite nyheter på lampfronten för ett tag sedan? :-) Nu finns den första trattlampan i butiken, det är en taklampa som är gjord av en tratt från en antik trattgrammofon. Det här är den större (och ovanligare) modellen och tratten är över 50 cm hög, färgen skiftar mellan brunt och guldgult. Den är dock mycket mörkare i färgen än den ser ut att vara på den soliga bilden, jag ska ta fler bilder av den i annat ljus. Trattlampan blir man garanterat ensam om, särskilt den här modellen! :-)


 Jag fick också tag på två söta tavlor med detaljmotiv från Raphaels kända målning The Sistine Madonna. Oftast ser man ju båda änglarna tillsammans, men här har man delat på dem så att det är en ängel per tavla.


 Jag har också fått tag på två så vackra guldgula semiantika sidentäcken, de skimrar så vackert i solen! Täckena är i mycket fint skick och jag är så glad över att jag äntligen fick tag på några. Jag märker att jag är inspirerad av alla gyllene höstlöv, jag har nämligen köpt en hel del saker i de här höstfärgerna :-).


 Några 1800-talsbokmärken fick också följa med hem, de är STORA de här rosorna.


 Jag hittade också lite annat smått och gott, till exempel den här ljuvliga antika hakklappen för baby, ser ni brodyren! Den är i jättefint skick och har nog inte använts mycket, om än alls.

Alla nyheterna hittar ni HÄR, jag fortsätter fota nyheter i morgon! :-)

Ha en fortsatt fin kväll!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

G:a Affären sa...

Så mycket fint du visar!
Och lampan är underbar i både färg, form och storlek. Jag har ju också två trattar som gjorts om till lampor. Så nöjd med dem!
Om jag kommer hem från jobbet i tid ska jag fota hatthållaren från dig! Jag är så glad över mitt köp!

Kramar
Cia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så fine ting du har fått tak i da ! Jeg tenkte på Kantareller da jeg så bilde av tratten , så nydelig ! Fin ny uke til deg !

Huset bakom lindarna sa...

Jättefina saker, änglatavlan är helt underbar. Vi har en gammal trattgrammofon men jag har aldrig tänkt på att man kan använda den som lampa! Måste vara kul att jobba med din butik! Ha det bra bland höstlövsfärgena! Kram/Finas mammis

Min plats i solen sa...

Vilka fynd! Och den där trattlampan är ju bara helt ljuvlig. Så läcker! :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Hajan sa...

Du har så mycket fint att visa
Du riktigt brinner för dina varor
så vackra saker.
roligt att titta, men det vore roligt om man köpte något.
Men jag har ju nyss delat vårt hem till alla som ville vara med. Där jag bor nu kunde jag inte taga med allt. Men mina barn, barnbarn och
andra har fått taga hand om det
mesta. sälja ville jag inte.
Det som är kvar får de dela när jag dött. så är ju livet.

kram från Hajan

Mamma C sa...

Mycket fina saker du fått tag på.
Kram Mamma C