söndag 1 september 2013

På treårsdagen


 På den allra sista sommardagen fyllde vår älskade lilla Noomi tre år. Man hade ju varnat på nyheterna att ett riktigt ruskväder skulle drabba södra Norrland under eftermiddagen, men som tur var drog det inte in förrän under natten mot söndagen. Det sken i stället upp en stund på eftermiddagen så att vi kunde sitta ute på altanen.

Ja, liten blir stor, men liten kommer hon alltid att vara, vår lilla Noomi. Riva som bara är fem månader gammal håller redan på att växa om henne! Människor vi möter tror fortfarande att Noomi är en valp :-).


 Jag gjorde banantårta dagen till ära, för Noomi älskar bananer. Hallonen spottade hon däremot ut, trots att hon brukar tycka om olika slags bär. Jag brukar säga att hon nog var en liten apunge i sitt förra liv, för hon älskar att blir buren och att bli matad med bananer :-). 

Noomi väntade så snällt på att få smaka av tårtan, sedan åt hon rätt mycket av den men man fyller ju bara år en gång om året!


 Man brukar ju associera order "trofast" med hundar och det är verkligen ett ord som beskriver hur Noomi är. Hon skulle utan tvekan följa en till världens ände, oavsett vilka stormar och hemskheter som skulle drabba oss på färden. Noomi blir mer och mer "mattes hund", trots att fortfarande nästan ingenting slår att få åka med H ut i skogen. På morgnarna sitter hon och väntar tills jag kliver upp, även fast H går ut med Riva och Mollie, för hon vill att jag ska gå ut med henne. Det är alltid mig hon säger till när hon behöver gå ut och på kvällarna ligger hon tätt, tätt bredvid mig i soffan. Eller så ligger hon hopkurad i mitt knä :-).


 Det Noomi älskar mest av allt är gosedjur, så det var ju självklart att hon skulle få ett nytt sådant i födelsedagspresent. Det var som att tid och rum försvann när hon hade öppnat paketet och sedan låg och bet på gosedjuret. Hon har alltid demolerat sina gosedjur, förutom den Hello Kitty hon fick i julklapp i fjol. Under hela fjolåret tvärstannade hon alltid när vi gick förbi leksaksaffären, för där hade de en stor Hello Kitty i skyltfönstret. Noomi ställde sig varje gång upp med tassarna och pep och kved när hon såg den. Därför fick hon till sist en egen liten Hello Kitty i julklapp och den är konstigt nog det enda gosedjur hon inte har bitit sönder. Hon har varit så rädd om den hela tiden, men tyvärr så slet Riva den i stycken en dag ;-).


 Noomi har ett sånt STORT hjärta i sin lilla kropp, hon är så otroligt snäll! Jag kommer aldrig att glömma hur fin hon var med Mollies valpar, hon lekte med dem i timtal varje dag och de fick bita och slita i henne hur mycket de ville. Vad vi älskar dig Noomi! Du är som en solstråle i våra liv! Ingen regntung och mulen dag kan få en att tappa modet när man har en liten Noomi vid sin sida.

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint skrivet, till en mycket söt och fin Noomi. Man ser på henne att hon är jättesnäll och gullig. Och vilken tårta, bra att ni firade henne rejält. Ett stort grattis till Noomi Massa nospussar från mig
AnnaMaria

Hanna sa...

så fin hon är Noomi.

Hajan sa...

Det var verkligen fint skrivet,
bilden är underbar där hon sitter och kollar på Er, eller Dig kanske.


Jaa, man fäster sig verkligen för
dessa små.

kram Hajan, och grattis i efterskott.

Mamma C sa...

Vilken fin hund hon är Noomi.
Kram Mamma C

G:a Affären sa...

Vilket härligt inlägg och lika härligt att förstå hur mycket ni älskar era hundar. Det värmer i mitt hjärta.
Och Noomi är helt klart en mycket klok hund, bilderna passar också så bra till din beskrivning av henne.
Grattis till era tre år tillsammans!

Kramar
Cia