lördag 21 september 2013

En morgonpromenad i Trosa


 Igår kväll slutade det äntligen regna och det blev en solig och varm avslutning på dagen. Så fort jag kom hem från jobbet gick jag ut på en långpromenad med hundarna, så de har längtat efter att få komma ut på en ordentlig tur! Idag är det soligt och fint också, därför ska vi passa på att vara ute så mycket som vi bara hinner.

Idag tänkte jag att ni ska få följa med på en morgonpromenad i Trosa, jag tog några foton när vi var där häromveckan. Efter en smarrig frukost, strosade vi längs kanalen som verkar vara hjärtat i den lilla staden. Vädret var lika fantastiskt som kvällen före då vi besökte Tullgarns slott.


 Det är så mysigt med båtar som ligger förtöjda på rad och vackra sekelskiftesvillor ligger som ett pärlband längs kanalen. Man kan ha sin båt förtöjd precis vid huset! :-)


 Vackra lyktor gör att man kan promenera längs kanalen även när höstmörkret har sänkt sig över staden.


Det här gula huset blev jag så förtjust i, ser ni de inglasade balkongerna!


 Vi gick över en av de små broarna och vidare till en stor park där vi strosade runt en stund bland höstlöven. Det var så fantastiskt varmt så man kunde absolut inte tro att det var september månad och därmed höst!


 Där fanns också många vackra hus med putsade fasader, det är något som inte är så vanligt här i Ångermanland :-).


 På vägen tillbaka stannade vi och tittade på några ankor som blev matade. När Mollie och Noomi var små gick vi ofta och matade ankor, de älskade att titta på när ankorna simmade härs och tvärs för att försöka snappa upp brödbitarna vi kastade till dem. Nu är de inte så värst intresserade av ankor längre, men Riva tyckte att det var jätteroligt. Hon stod där med stora ögon och gapande mun :-).

Nu ska jag snart ge mig ut i det vackra vädret igen och lite senare i eftermiddag åker jag till pappa som fyller år idag :-).

Ha en fin helg!

Många kramar
Bitte

8 kommentarer:

Hanna sa...

Har bara varit i Trosa en gång i hela mitt liv och på dina bilder ser jag att det är precis lika fint som jag minns det.
Kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var tur att det slutat regna, såg bilder i tidningen på bla förstörda vägar! Och antingen åker ni bara till jättevackra platser, eller så är det du som är superduktig på och ta vackra bilder. Jag tror det är en kombination men mest det sista.
Kramar/AnnaMaria

G:a Affären sa...

Det gula huset är verkligen fint med de välvda fönstren på verandorna, vilken dröm. Själv har jag aldrig varit i Trosa men nu fick jag en liten tripp med vackra bilder.

Önskar dig också en fin helg!
Kramar
Cia

Hajan sa...

Trosa är underbar, dit åkte vi förr
på marknad. så väldigt trevlig
höstmarknad. Där har jag köpt många fina bonader i papper. Gammaldags motiv, slängde många när jag flyttade hit.
Här finns inga sådana väggar som jag hade förr. Till och med väggarna var bättre förr. ha,ha
väldigt fin reportage från dig tackar

Med en doft av lavendel sa...

Så fina bilder på min gamla hem stad, där bodde vi i nästan tio år så det ploppar upp lite minnen när jag ser dina bilder. Ett tag hade vi vår båt låg i ån också.
Kram Annika

Mamma C sa...

Har faktiskt aldrig varit i Trosa. Men hört och ser nu hur vackert det är.
Kram Mamma C

Synnøve. sa...

Godmorgon.
Tack för promenaden i vackra staden Trosa.
Det är nog en liten stad jag aldrig besökt. Men det är kanske dags för det nu.

Hoppas att allt är bra med dig.
Kram Synnöve.

Fågel Blå sa...

Så otroligt vackra bilder från Trosa, jag har en släkting där, så vi brukar åka dit ibland!
Ösnkar dej en fin vecka
kramar Kathrine