onsdag 14 augusti 2013

Sensommarrosor


 Vilka störtskurar vi har haft här, det är till och med en väg som har rasat ihop några kvarter bort på grund av regnet! Det blev översvämning i några hus på grund av att vägen gav vika och vattenmassorna rasade nerför en slänt. Rätt som det är slutar det regna och solen tittar fram, men så blir det mulet och grått igen.

Jag älskar när solen skiner in genom fönstren och skapar skuggspel, det får gärna vara soligt nu under resten av semestern ;-).


 Jag har köpt en bukett rosor i min favoritfärg, sensommarrosorna är så stora och härligt fluffiga!


 Så blev det mulet igen... :-). Vasen som rosorna står i är ett 1800-talskärl från Gustafsberg som är menat att förvara köksredskap i. Baktill är den högre och har också ett hål för upphängning. Den är en av mina allra käraste saker!


 Det här viktorianska reklamkortet är en annan favorit, den lilla fakiren har jag fått av H. Jag sålde alla mina fakirer i samband med att jag startade butiken för några år sedan, det var en enorm efterfrågan på dem då! Nu har jag i alla fall en :-).


 I vitrinskåpet som står i hörnet bakom sofforna har jag bytt ut alla "hårda" saker som tidigare stod där mot gamla textilier. Det ger ett mycket mjukare intryck och vardagsrummet fick en helt annan karaktär. Den lilla tavlan på översta hyllan är från 1849, det är en svindlande tanke!


 På vardagsrumsbordet ligger en bok av en av mina favoritförfattare, Afrikansk Pastoral av Karen Blixen. Jag tycker att titeln i sig är så otroligt vacker och boken har jag alltid framme för att jag älskar de där bleka pastellerna :-). Ovanpå boken ligger en viktoriansk cremefärgad hätta från butiken.


 Böcker kan vara väldigt dekorativa, jag drömmer fortfarande om ett eget bibliotek här hemma :-).


 I soffan har jag just nu rosenmönstrade quiltar i dova färger. Jag tycker att de passar när det är sommar, men när det drar ihop sig mot höst kommer jag att byta ut dem :-). Tyvärr kan jag inte bjuda på några piffade bilder, för den lilla puffan på bilden biter sönder allt hon ser! Mina finaste kuddar och plädar är undanstoppade tills vidare, men de här quiltarna är jättebra i och med att de är så kraftiga och tåliga.

 Nu skiner solen igen, jag ska öppna upp fönstren för att släppa in lite fuktfri luft. Det jobbigaste med augusti är den här fuktiga luften, jag mår inte alls bra av den och det blir bara ännu fuktigare när det regnar så här mycket. Det är i alla fall en fördel med hösten... den höga och klara luften :-).

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

Hanna sa...

så mycket fina bilder du bjuder på här inne.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram
HAnna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har vi haft sol hela dagen, så skyndade jag mig ut efter jobbet och skulle klippa gräs. Men tror du inte himlen öppnade sig...Nu bloggar jag istället. Det var fina rosor, dom är lite svåra och hitta här tyvärr.
Angående blogglistan, det enda med lite samband jag kommit på är tiden när man gör inlägget. Gör jag det före 08:00 kan det dröja till em innan det dyker upp. Gör jag runt 9 på morgonen kommer det direkt. Har ingen aning om varför det är så här. Imorgon ska jag göra jättetidigt ska bli kul och se när det dyker upp. Verkar som blogger slöar till sig, kan ev vara överbelastat. Hoppas det är övergående i alla fall.
Nu har det slutat regna, ska gå ut och kolla om det går och klippa mer.
Stor kram
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Morrn
Nu har jag testat, tryckte ut inlägget 05:49 och det dök upp i listan på sekunden!! Min teori är att det tar tid när många gör inlägg.
Kramar
AnnaMaria