fredag 2 augusti 2013

Grindar, gränder och den sista färden

 ”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer” 
Alf Henriksson

Det har varit en tung vecka på många sätt som började med en djup oro för en av valparna och så igår var det dags för begravning. Vi fick dödsbudet redan när vi var på semester i Öregrund, en av H:s bästa vänner förolyckades så tragiskt under en fisketur medan vi var bortresta.

Det var så många tankar som virvlade runt i huvudet under semesterveckan, även igår under begravningen förstås. Man skjuter så lätt på saker och ting, men en dag är det försent och det kommer aldrig något "sen"...
 

 Därför kände jag så starkt under semestern att jag ville LEVA, jag ville inte bara sitta i en bil och se vårt vackra land genom bilrutan, utan jag ville vara utomhus i solen och dofta på rosorna.....


 Öregrund är en fantastiskt vacker plats att leva på och överallt i stadskärnan finns vackra 1800-talshus. Huset på bilden ovan är från mitten av 1800-talet och nationalromantiskt så det förslår!


 I många fyrvägskorsningar ser man vatten åt tre håll, det är lite häftigt!


 Och så var det alla sagolika grindar... jag kunde inte se mig mätt på dem. De är som vackra konstverk!


 Det fanns en liten busig katt i Öregrund som jamade utanför vårt fönster varje morgon :-). Ungefär som: "Nu kan ni komma ut och leta efter mig!" Hundarna tyckte det var sååå spännande, var skulle katten vara den här dagen i det myller av smala gränder som finns i Öregrund?

Vi gick och gick och hundarna spårade och stannade vid varje nytt staket eller grind och tittade in mellan spjälorna....


 Inte här, inte här, men DÄR! Rätt var det var satt den söta katten mitt på vägen framför oss och lade sig ner och rullade runt några varv. Sen tittade den lite busigt på oss och så bar det iväg! Hundarna blev som tokiga, men de tyckte det var jätteroligt och spännande även fast de inte kunde springa efter katten :-).


 Det växte så underbara fluffrosor även i Öregrund, det är inte klokt vilken skillnad det är på blomning mot för i Härnösand. Även fast det växer rosor här också, ser man aldrig den där överdådiga blomningen som man finner söderut.


 Vi gick och gick i ur och skur, men de sista dagarna var det soligt och fint. H var tvungen att jobba många timmar per dag men jag och småflickorna letade äventyret på egen hand. Jag älskar att vara nära havet och det var så mysigt att gå genom de smala gränderna ner mot havet för att hoppa på klipporna i solnedgången...


 Om en vecka kommer jag att ha ytterligare en semestervecka och då ska jag bara vara ute så mycket som möjligt igen, även om det regnar. Jag har ju ett sånt fint paraply nu :-). Jag ska bara njuta av varje dag och promenera i timtal med mina tre småflickor som ger mig så mycket kärlek.

Och Lasse, jag vet att du fiskar någon annanstans nu, där är soligt och fint och helt myggfritt. En dag i framtiden kommer du att se oss komma gående, med packade ryggsäckar, flugspön, vadare och allt som behövs för den sista färden. Sätt på kaffepannan när vi börjar närma oss, för inget är så gott som en kopp kaffe vid lägerelden i goda vänners lag, inte minst efter en lång vandring. Därför säger vi inte farväl nu, utan Vi ses! Någonstans. Någon gång.

Var rädda om er, njut helgen!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så tragiskt,vilken chock för er och hans familj när det hände. Begravningar efter yngre är alltid mycket tyngre. Men på något sätt blir man mer varse livet, tar bättre vara på det efter en sån tragedi. Blir nyfiken på Öregrund, som jag knappt vet var det ligger.
Stor kram
AnnaMaria

Hajan sa...

Käraste Bitte så fint Du skriver,
de raderna av Alf Henriksson är så
fina, så tråkigt för er alla så lite vet man om morgondagen.
Vet Du jag har aldrig varit i Öregrund, så väldigt vackert det är. Jag har fått lära mig en massa nya fina platser av Er bloggare. Det tackar jag för.
kram från Harriet

Hanna sa...

Så fint du skriver, en stor kram till dig och tack för alla de vackra bilder du bjuder på från en så fin plats.
Kram
Hanna

Mamma C sa...

Jättefint skrivet till en fin vän ni haft.
Kram Mamma C