lördag 20 juli 2013

Sommarsemester och skrattmåsar


 Vi har haft sommarsemester! :-) En dag åkte jag, matte, husse, Mollie och ungen iväg med bilen och jag förstod att vi skulle på semester eftersom husse och matte hade packat flera väskor som vi skulle ha med oss. Vi åkte i tusentals minuter, men vi stannade ibland för att fika och äta mat.

Jag begrep ingenting, först sa husse att vi skulle till Västervik, men sedan körde han till Öregrund i stället! Hur tänker han som??? När vi kom fram till Öregrund blev matte så himla förtjust och sa att hon ville att vi skulle stanna kvar där för alltid. Vi parkerade bilen och gick ner till strandpromenaden, det var supejkul att strosa runt där även fast det blåste och regnade.


 Matte ville titta på gamla hus hela tiden, men jag tycker inte att det är så kul att göra det för det händer ingenting när man gör det. Det fanns supejmånga gamla hus nere vid strandpromenaden men inga katter.


 Det fanns också klippor vid strandpromenaden, det var SUPEJKUL att hoppa på dem! Matte sa att man blir glad av att hoppa på klippor, så vi hoppade hit och dit. Jag märkte att jag bara blev gladare och gladare och det var så rogivande att hoppa på klipporna. Vi gick till strandpromenaden varje morgon och kväll, även fast det regnade de första dagarna. Det var så otroligt märkligt att matte ville promenera i regnet, för när hon är hemma tycker hon inte om regn. Hur tänker hon som??? Det är ju samma regn! Det är det hon inte begriper.


Matte sa att man mår bra av att strosa vid havet och det var det jag märkte. Jag mådde så otroligt bra hela tiden! Jag visste inte att jag älskar Öregrund så mycket, för jag har aldrig varit där förut.

Det man kan tänka på när man hoppar på klippor är att man kan ta det lite lugnt när det regnar, för annars kan man ramla och slå skallen av sig. Man kan också tänka på att inte hela tiden försöka dricka ur vattenpölar som finns i klipporna, för matte säger att man kan bli jävelusiskt sjuk av det.


 När vi letade efter någonstans att bo, hittade vi ett pensionat med superstora blommor utanför och matte ville bo där, så husse gick in och frågade om man fick ha djur med sig. Hur tänker han som??? Vi hade ju inga djur med oss! Sen kom han ut igen och sa att vi skulle bo på pensionatet. Matte blev så himla glad för att vi kunde bo där och när vi kom in luktade det nygräddade våfflor i hela huset. Jag älskar våfflor med grädde, men jag fick inga. Husse frågade om de hade en bar och då sa de att det fanns en juicebar, men då sa husse att det inte riktigt var vad han hade tänkt sig.

Det var SUPEJMYSIGT på rummet, jag och ungen byggde direkt en koja ovanpå husses och mattes väskor. Det var lite hårt att ligga på dem, så när matte duschade tog vi kläderna hon hade lagt fram och lade dem ovanpå väskorna. Sen bäddade vi och det blev SUPEJSKÖNT! När matte kom ut från duschen tittade hon på mig en lång stund, sen frågade hon husse om han hade en huvudvärkstablett.

 En dag tog vi en annan promenad och gick runt hela hamnen. Husse hade sett en skylt som det stod "Rökt fisk" på, så vi gick dit. De hade SUPEJMÅNGA fiskar och godsaker och matte köpte varmrökt lax, röror och en hel påse full med rökta räkor. Sen satte vi oss och tittade på båtarna medan vi åt av maten. Det var den godaste lunch jag ätit i hela mitt liv!

Efter en stund kom det flera stora pippifåglar och började flyga över oss. De skrek supejkonstigt, det lät som att de skrattade fast de såg arga ut. Allt var så otroligt märkligt och jag skällde på dem för jag visste att de tänkte försöka ta vår mat! När vi hade ätit färdigt sa husse att han inte ville att råttorna på soptippen skulle få räkskalen utan att han skulle ge tillbaka dem till naturen. Han talar i nattmössan, man begriper ingenting av vad han säger! Matte förklarade att han nog tänkte ge räkskalen till pippifåglarna. Först ville jag inte det, men husse gick supejlångt bort och gav dem räkskalen. Det kom SUPEJMÅNGA pippifåglar och hela tiden kom det fler och fler. De skrattade hela tiden för att de blev så glada när de fick mat.


 En dag när solen sken åkte vi bil. Det var flera bilar som körde bredvid oss och plötsligt märkte jag att vi var ute på vattnet! Allt var så otroligt märkligt, jag visste inte att bilar kan köra på havet. När vi kom över på andra sidan åkte vi runt och tittade lite och till sist kom vi fram till vattnet igen. Det fanns båtar där och fler klippor. Vi hoppade hit och dit och jag kände på en gång hur glad jag blev!

Då ropade matte: "Sist till bryggan är en ko"! Jag ville inte vara en ko för de äter bara gräs så jag och matte började hoppa SUPEJSNABBT på klipporna, Mollie och ungen hoppade med husse. Vi hoppade och hoppade och jag och matte vann! Det var SUPEJKUL!

 När vi kom tillbaka till pensionatet kände vi oss så trötta så vi somnade på en gång. Det är otroligt rogivande att bo på pensionat! När vi hade somnat gick husse och matte ner och fikade på våffelcaféet, för matte vill alltid ha sitt eftermiddagskaffe.

Det man kan tänka på när man bor på pensionat är att man inte behöver oroa sig om det är folk som klampar i trappan och pratar utanför ens rum sent på kvällarna. Man behöver inte heller oroa sig om det flyttar in en jättestor hund i rummet bredvid, för matte säger att den också måste få bo på pensionatet.

Vi stannade i Öregrund i flera dagar och jag kände hur jag bara blev gladare och gladare och lite sömnig. Matte säger att det är havet som gör en trött, fast på ett bra sätt. När vi skulle åka hem ville jag inte det och inte matte heller. Jag visste inte att jag älskar så otroligt mycket att bo på pensionat, men nu vet jag det.

 Hälsningar
Noomi

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och läsa, att börja dagen med och sitta och fnissa framför datorn är inte dumt. Blir ju väldigt nyfiken på Öregrund, och toppen med pang som tillåter hundar (inte djur alltså). Hälsa matte att hon skriver så himla bra.
Puss Noomi
AnnaMaria

Gunilla sa...

Så trevligt att höra från Noomi igen. Och vilken vacker bild i headern. Trevlig blogg!

Mamma C sa...

Vilken semestertripp ni har varit på. Ser supermysigt ut.
Kram Mamma C

Bitte sa...

Tack Gunilla för de fina orden! :-) Noomi har redan varit ute på nya upptåg så hon återkommer snart på bloggen.

Ha en fin vecka!

Kram
Bitte