söndag 14 juli 2013

Skärgårdsliv och honungsrosor


 Nu är vi hemma igen efter några härliga semesterdagar i Öregrund. Vi hade egentligen tänkt åka ner till Västervik, men av någon anledning svängde vi in till Öregrund på vägen ner och blev så förtjusta så vi stannade kvar där :-). Vilken otroligt pittoresk liten stad, jag hade aldrig varit där förut trots att jag har varit i Östhammar flera gånger (som ligger strax bredvid), men kommer garanterat att återvända!


 Det är något alldeles speciellt med havet. Varje morgon och kväll gick vi ner till strandpromenaden och hoppade runt på klipporna. Den som blev extra förtjust var Noomi, precis som jag hade hon nog kunnat stanna därnere hur många timmar som helst! Hon ska få göra ett alldeles eget inlägg om sin "sommarsemester" :-).

 Vi åkte också över till Gräsö en dag, det var så mysigt att åka runt där och det blev några timmar vid vattnet även den dagen. En annan dag gjorde vi en utflykt till Norrtälje, för H hade ett jobbärende dit.


 Vi bodde på ett jättemysigt pensionat som heter Pensionat Ankargården. Byggnaden uppfördes under 1800-talet, liksom de flesta andra hus i stadskärnan. På innergården växer den största honungsros jag någonsin sett, jag antar att den klättrar på ett stort träd, men man såg inte själva trädet för alla blommor! Doften var helt underbar och spred sig över hela gården, när vi sedan klev in i receptionen möttes vi av ljuvliga dofter av våfflor och nybakat.

På hemvägen åkte vi genom Uppland och in i Dalarna, vi stannade en natt i Falun för att det inte skulle bli för mycket bilåkning på en dag. Stoppet i Dalarna innebar att vi kunde hälsa på en av valparna, lilla Ronja. Hon var så söt och otroligt busig och Ronja och Riva fick leka en stund innan vi åkte vidare. Sedan fortsatte vi genom Dalarna och Hälsingland, kanske två av Sveriges vackraste landskap!

Jag hittade så mycket fint och jag kommer att fota och lägga ut allt i butiken så fort jag hinner! I morgon börjar jag jobba igen så jag tror att jag ska ligga och slappa i soffan under det som är kvar av min sista semesterdag :-).

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Sista semesterdagen, usch så vemodigt det känns när semestern är över, fast sommaren fortsätter ju och du kan ha härliga kvällar. Din nya header är så jättefin, bra och få alla tre och vara still. I Västervik har jag varit men inte Öregrund. Ska bli spännande och se dina nyheter.
Stor kram
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken härlig semestertur! Det är alltid vackert vid havet tycker jag. Vilken underbar header du har, mysigt att ha alla hundarna med på resan. Ska bli spännande att se vad du har hittat för fint på din resa. Ha en fin avslutning på semestern!
Kram,
Regina

Fröken Tindra sa...

Havet är underbart!! Och rosor!
Hoppas att du får fina stunder i sommar även om semestern är över.
Kram!

Hanna sa...

så fina bilder.
Ser underbart ut.
Ha en fin måndag!
kram
Hanna

G:a Affären sa...

Oh, jag säger som AnnaMaria; så fin header på dina små hjärtan. Och att de får vara med på resan.
Den honungsrosen måtte ha varit bedövande både till storlek och doft.
När jag sökte jobb ville jag bo antingen i Hälsingland eller Dalarna, det blev det sistnämnda och jag bor gärna kvar. Men jag har mina ursprungsrötter i Hälsningland och känner mig hemma där med bergen.

Tack för din hälsning, jag jag har jobbat hårt med kroppen en tid. Jag tor jag mår bra av det men det blir skönt att komma hemifrån ett par dagar.

Hoppas det var ok att börja jobba igen!

Kramar
Cia