fredag 7 juni 2013

Veckans nyheter


Jag hittade ju en hel del fina saker förra helgen, men det har tagit sin lilla tid att fota allt :-). En del av sakerna finns nu inlagda i butiken, bland annat de söta vita kaffekopparna i en romantisk modell som jag själv är väldigt svag för.
 

Några gamla plåtburkar fick också följa med hem, bland annat den här som är en reproduktion av en antik modell. Mrs Marshall's superduperjellies... :-).


Här en tavla med ett av Raphaels mest berömda motiv i rödrosa nyanser som heter "A Sibyl". Sibyllorna var kvinnliga profeter under antiken och förekommer på många av Raphaels målningar.


Sommarens ljuvligaste tekoppar finns nu också i butiken, de är stora och generösa och har en ovanlig form. Förutom de här kopparna fick jag tag på två uppsättningar till - vita tekoppar med guldrand i samma modell som kaffekopparna på den översta bilden, samt stora blåvita engelska tekoppar. De andra två modellerna är på gång!


Jag fick också tag på lite annat smått och gott, bland annat ett parti bokmärken från 1880-talet. Jag kommer att lägga in fler nyheter i helgen, troligtvis blir det på söndag. Tills dess önskar jag alla en riktigt trevlig och solig helg! :-)

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det härligt med romantiskt porslin! Jag visar också kaffekoppar i min blogg idag. De första du visar påminner mycket om min mammas servis. Jag är nyfiken på att få se dina gamla bokmärken. Här har vi riktigt fint försommarväder, äntligen!
Kram/Finas mammis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hade på datorn en snabbis igår kväll, det var tur! Föll som en värmlandsfura för sibyllan.
Ha en fin lördag
Stor kram
AnnaMaria

Hajan sa...

jag föll för de vackra Rosenkopparna, modellen var så stor och bra med.
Så roligt med de fina plåtburkarna
visst är det roligt, och Du har ju plats med för allt.

mycket fina saker, tycker Hajan

Hajan sa...

jag föll för de vackra Rosenkopparna, modellen var så stor och bra med.
Så roligt med de fina plåtburkarna
visst är det roligt, och Du har ju plats med för allt.

mycket fina saker, tycker Hajan

Här är gudagott att vara! sa...

Hej Bitte !
Nu var det längesedan jag tittade in hos dej.- Nu känner jag mej lite bättre så jag hälsar på i bloggvärlden igen ! Så mycket som hänt hos dej under den här tiden !
Era gudomligt söta pirater som nu har fått nya hem...Så tomt det ska kännas.- Jag förstår att det har runnit en och annan tår när ni skildes från dom.
I din butik trängs så mycket vackert ♥ Man undrar ju var du hitta allt !
Synd att du bor så långt ifrån mej annars skulle jag be att få bli prao-elev hos dej ;)
Varma kramar / Anneli