söndag 19 maj 2013

Strålande pingsthelg och altantider

 Vilken underbar pingsthelg vi har haft och vilken sommarvärme! Det räcker inte att kalla det för "medelhavsvärme", jag tror nästan att vi har haft det varmare än så. Men jag klagar inte, det är det här man har längtat efter under denna långa och kalla vår...


Det är tur att piraterna har världens snällaste husse som fixar och grejar åt dem, för en dag när jag kom hem gick altanen inte att känna igen! Vi hann aldrig göra den färdig häromåret, så den saknar fortfarande altanräcken på "kortsidorna". Nu hade husse satt upp hundgårdsstängsel på kortsidorna och ställt masonitskivor för räcket på långsidan, eftersom det är så glest mellan spjälorna så valparna annars skulle kunna ramla ner. Av ett gammalt bord hade han byggt ett sol- och vindskydd och lagt ut en av bäddarna där, plus en liten kattkoja som valparna tycker om att ligga i. Det såg riktigt mysigt ut och altanen är stor, så de har rejält med yta att springa på.

De små pluttpiraterna växer så det knakar och har nu uppgraderats till Singh-pirater, de kanske vildaste och blodtörstigaste pirater som seglat på de sju haven. De räds ingenting och gud hjälpe den som kommer i vägen för piraternas sylvassa tänder och klor ;-).


Igår på pingstafton grillade vi och sedan bestämde vi oss för att ta med de små piraterna på en första promenad :-). Vi begav oss till vägen som leder till sommartorpet, för där är det ingen trafik, särskilt inte en pingstafton. Det var så härligt att se valparnas miner när plötsligt stod på grus för första gången!

De sprang hit och dit och nosade överallt. Åh, så glada de var! Ibland trillade de omkull i farten, det hände såklart bara där det fanns en lerpöl eller liknande ;-).

Plötsligt rullade en av valparna ner i diket och det fanns förstås en vägtrumma precis där hon rullade ner. Och såklart gick hon in i den ;-). Nu kan man ju tänka sig att den lilla piraten kanske skulle pipa och gnälla och bli rädd, men eftersom Singh-piraten vid namn Rosalie bara skrattar åt faran, tog det en liten stund innan vi hade lyckats locka fram henne :-).

Valparna sprang också flera vändor i gröngräset, de hoppade och skuttade och det var så härligt att se dem! Det var som ett mindre kosläpp, bara det att de svart-vita korna var ovanligt små och mer eller mindre försvann i gräset ;-). Här är det den minsta piraten Roxanne som flyger fram med flaxande öron.


 När vi kom hem igen blev det vilda brottningslekar på altanen...


 ... och Noomi får numera tufft motstånd! Hon är så underbart snäll och leker med piraterna i princip hela tiden de är vakna.


När det drog ihop sig till Melodifestival fick valparna springa runt inomhus en stund efter att de fått sin kvällsmat. De var nog rätt trötta efter en dag på altanen och den första promenaden i livet, så de var ovanligt gosiga och ville komma upp i knät. Innan vi visste ordet av hade vi sju av åtta valpar i soffan, Rosalie gick och lade sig ensam i valprummet. Mollie bojkottade också Melodifestivalen och ville bli instängd i sonens rum redan vid åttatiden. Det låter kanske lite konstigt, men hon brukar vilja det ibland ;-). Det är svalt och skönt därinne och så får hon vara ifred. Hmm... sådan mor, sådan dotter!

Det blev därför en ovanligt mysig kväll i tv-soffan med tre-fyra snusande pirater i var sitt knä. Efter någon timme började det kännas rätt varmt så då bar vi in dem till bädden och där sov de gott till morgonen.

Idag höll det vackra vädret i sig trots att flera jag känner hade sagt att det skulle bli sämre väder och regn. Ja, ni förstår säkert att jag tillbringade dagen på altanen ;-).

Önskar alla en fin vecka!

Många kramar
Bitte

9 kommentarer:

Home Bohemia sa...

Vilka pussgurkor:))Såå söta!! Kram Maria

Renée sa...

Maj gadd vad söta de är! Synd att de blir större... De skulle vara så små alltid!

Hajan sa...

Tack för denna underbara historia
från Er vardag. De är så goa att
det inte är klokt. Förstår att de små sylvassa tänderna på dessa Pirater, kan vara obehagligt.
Tack i alla fall, kommer att läsa detta ett par gånger till.
kram Hajan

::fina:: sa...

Åh vilka små godingar, man blir ju alldeles lycklig av att se dem. Och vill ta upp dem i famnen och gosa med dem, leka med dem, springa på ängen med dem. De är helt underbara! Puss på dem allihopa!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vad dom har växt, nu börjar man se lite olikheter. Han lillskrutten som sitter ensam på en bild (3) på altangolvet föll jag pladask för. Det är ett tag sen jag blev biten i fötterna och gick upp en miljon ggr varje natt för kissning. Ofta hann jag inte få på mig skorna förrän Rasmus var klar. Men jag skulle gärna göra allt med en valp, om och om igen.
Kramar
AnnaMaria

Lilla Kullan sa...

Värsta gulliga vovvarna.:-) Kram

Mamma C sa...

Oj, vad stora dom blivit redan. Spännande med första promenaden på grus och gräs.
Kram Mamma C

idémakeriet sa...

O vad härligt att de små liv kunde vara ute på en promenad och fick busa på altanen.
Vilken lycka alltså att se dessa yrvindar som dallar i det fria.
Vad de har vuxit till sig.
Min svarta pirat blir nu också allt högre på benen.
Han är inte glad för regn upptäckte jag idag så han har kissat och bajsat inne flera gånger idag.
Och jag som blev så glad att det var på rätt håll med att låta dörren stå på glänt och belöna honom med godis när han gjorde något ute.
A ja det vänjar sig nog, mer regn lär han få sig på huvudet.
Nu ska jag söka upp kojan.
Varm kram Gerda

Chokladvillan 1910 sa...

De är ju så gosiga de små piraterna ! Åh !!!! Just nu regnar det & då kastar man sig framför datan.
Tiden går ju så fort & det gäller att njuta nu när det är som bäst. Jag stupar i säng tidigt, för det är fasligt vad jag är trött. :)
Må så gott & rå om piraterna !
Kram Anki