måndag 27 maj 2013

Let me introduce you to...


 RONJA
Ronja har alltid varit lugn och väldigt go, hon har  inget emot att gå och lägga sig ensam någonstans när de andra valparna leker "Hela altanen stormar" :-). När hon var lite mindre ville hon alltid ligga i den lilla kattkojan vi har till valparna. Ronja flyttar till Dalarna.


 ROCKY
Rocky är kanske den allra lugnaste och gosigaste av valparna och sitter ofta och filosoferar ensam i ett hörn. Han vill gärna komma upp i knät och somnar då direkt och snarkar så det hörs i hela kvarteret ;-). Rocky blir kvar i Ångermanland.


 REX
Rex var tidigt den som ledde de andra valparna in i bus och farligheter ;-). Han älskar dragkamper och att bli jagad och är bästa "vän" med Roxy. Han blir lugnare ju äldre han blir och tycker numera jättemycket om att gosa han också. Rex blir kvar i Ångermanland.


 RIVA
Riva var en riktig liten argbigga från början, hon morrade och fräste som den värsta sjöbuse tills husse fick nog en dag och sa till på skarpen. Efter det lugnade hon ner sig rejält och är nu precis lika go och snäll som de andra valparna, men klättrar över alla slags barrikader som husse och matte bygger. Riva blir kvar i Ångermanland.

  

ROXY
Roxy är väldigt kelsjuk och vill gärna komma upp i famnen, samtidigt är hon en av de mest självständiga valparna och ger sig gärna av på egna små utflykter. Är bästa "vän" med Rex. Hon är väldigt lik Mollie när hon var valp. Roxy blir kvar i Ångermanland.


 ROSANNA
Rosanna är ett litet busfrö som tycker om att jaga och bita de andra när hon hinner ifatt dem och hugger gärna matte i halsen när hon kommer åt ;-). Hon älskar mat och blir som en liten svart ballong efter varje måltid, men har hela tiden varit en av de minsta valparna. Rosanna blir kvar i Ångermanland.


 ROXANNE
Roxanne är en av de två minsta valparna och väldigt självständig. Hon är kanske den av valparna som är mest lik Mollie utseendemässigt och kanske även till sättet. När vi tog de här bilderna var hon den enda av valparna som gäspade oavbrutet, det var tydligen väldigt tråkigt att bli fotograferad ;-). Roxanne flyttar till Norrbotten.


 ROSALIE
Rosalie var den av valparna som föddes sist, hon var och är fortfarande en av de två minsta valparna. Hon vill gärna komma upp i knät och sova där en stund, men kan också gå och lägga sig helt ensam någonstans eller ge sig iväg på egna strövtåg. Det var Rosalie som promenerade genom vägtrumman :-). Rosalie blir kvar i Ångermanland.

Alla valparna är väldigt goa men också busiga, som beagle-valpar brukar vara. Det är intressant att se att de blir större och större personligheter i takt med att de växer på längden och bredden också. Alla har en särskild plats i mitt hjärta, även fast det kanske blir att man fäster sig vid en speciell valp :-).

Valparna försvinner en efter en nu, några den här veckan och några nästa vecka. Sedan kommer det att bli märkligt tomt och tyst här hemma... jag kommer aldrig att glömma de små pluttpiraterna, jag är så glad att jag fick vara med om dem :-).

Många kramar
Bitte

11 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så härligt fint du skriver om alla valparna. V hämtade hem vår Zelda för 3 veckor sedan och det är helt underbart. Zelda är en gul labrador

Kram Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åhh, så kommer då dagen när dom hämtas, jag har svårt och tänka mig hur du klarar det. Men jag har ju själv hämtat hund och uppfödaren var inte alls ledsen. Men hon höll stenhård kontakt, vi som aldrig hade haft hund förut fick lära oss klippa och sånt praktiskt.
Glömde skriva förra gången att du har en fantastisk header, man liksom drunknar i syrenblommor. Så vackert!
Kramar
AnnaMaria

idémakeriet sa...

Vilket härligt gäng!
Kan tänka mig att de kommer att sakna de enomt.
Skönt att en del kommer att vara i närheten, du kommer kanske att organisera en valpträff?
En bättre plats än hos er kunde de inte få, att få växa med mycket kärlek och uppmärksamhet.
Pussa alla de och ha det gott.
Kram Gerda

Hajan sa...

Jag har tittat och tittat, faktiskt
är de lika, men man ser också olikheterna. Är de verkligen så stora att De skall flytta hemifrån.
Så fort tiden gått åtminstone för
oss som bara ser på, och ingen nytta gör. Ni har varit duktiga och
skött dem så fint. Jag tyckte de var fler än åtta nu, vilken var det som skulle stanna hos Er? Jag får läsa en gång till så kanske
det klarnar för mig med.
sista valpussen då, puss, puss
kram från Hajan

Vitt hus med svarta knutar sa...

Åh vad svårt att lämna ifrån sig de söta små grynen, men kanske alla är lite trötta efter att föda upp dem och deras framfart. Roligt att alla fått namn på R.

Kram,
Regina

Huset bakom lindarna sa...

Vilken fantastisk tid ni måste ha haft med så många valpar i huset! Det kommer kanske att bli som när man har haft några nära och kära på besök ett tag att allt blir så tyst och tråkigt!? Eller också tycker ni det blir så lugnt och skönt och vill aldrig ha sådana där yrhättor igen. Vi har bara haft en hundvalp och det är Julie som nu är nio år, hon var grymt busig som valp. Alla era små är underbart söta, Riva föll jag speciellt för! Hoppas nu att de nya ägarna kommer att trivas med dem, det är så tråkigt när man ser att lite äldre hundar måste byta hem pga ändrade förhållanden. Ha det så bra! Kram/Finas mammis

Anonym sa...

Åh, är det redan dags för nästa fas i valp-livet? Vad fort tiden har gått. Hej då alla små underbara pirater som har vuxit till sig i sakta mak. Vi önskar er all lycka! Med underbara fiffiga husse, mattes goda mat och trogna hand för er alla var och en, tålmodiga mor och en engagerad "moster" har ni väl fått en bra start i livet må man tro. Vi kommer sakna er så klart här på bloggen. Tack för att vi fick dela alla dessa underbara stunder mer er. Våra tankar är med er på livets underbara resa - till att bli STORA pirater och behärska alla de stora haven! :-)

Många klappar och hälsningar ifrån Curry, Currys matte Charlotte och bonus matte Susanne.

Bitte sa...

Tack snälla Charlotte och Susanne för den fina kommentaren! :-) Jag kommer att sakna de små piraterna så otroligt mycket, jag har sån separationsångest och värre lär det väl bli framåt helgen när några av valparna hämtas...

Många kramar
Bitte

Mamma C sa...

Tänk så snabbt tiden har gått. Så nu blir det tomt i huset av en massa småbusar.
Kram Mamma C

Hajan sa...

var tvungen att komma in och titta på lilla Rosalie en liten stund till. Hela högen är ju underbaras,
Vilken tur att det är >Ni som skall
säga farväl till dem. Jag förstår
också att Ni inte kan behålla dem.

trevlig helg kram Hajan

G:a Affären sa...

Åhh, så söta och jag förstår din separationsångest! Det måste ändå vara tryggt att köpa en valp från er, bara beskrivningen av dem känns unikt och seriöst. Jag har också blivit så fäst vid dem efter att ha sett alla underbara bilder och läst om deras härliga uppväxt.
Välkommen till Dalarna lilla Ronja!

Kramar
Cia