måndag 6 maj 2013

Glimtar av mina senaste köp


Jag tänkte att jag skulle visa några av mina senaste köp, ja, egentligen tänkte jag göra det för flera veckor sedan men det kom en valpkull emellan ;-). Tillsvidare har jag ställt två av sakerna ovanpå ett högt skåp i köket, för jag har inte bestämt än var jag ska ha dem. Den här STORA antika plåtburken med ljuvliga jugendslingor var egentligen alldeles för dyr, men jag kunde inte sluta tänka på den ljuvliga etiketten så efter många om och men fick plåtburken följa med hem!

Det var inte helt lätt att fota, för jag hade samtidigt fem små pirater med sylvassa pirayatänder som bet i mina fötter... :-).


Jag har varit på jakt efter en hattask från förra sekelskiftet hur länge som helst och till sist dök den upp! :-) Man ser inte på bilden att den är "uppsvängd" på sidorna, invändigt är den klädd med ett smalrandigt tyg som är grädd- och vaniljfärgat. Jag ska ta nya bilder av den någon dag när de små busfröna sover!

Igår förmiddag när de hade ätit och lagt sig för att sova, tog jag försiktigt bort tidningspapperet från golvet för jag tänkte passa på att skura. Jag lyckades plocka bort tidningarna utan något som helst prassel och utan att piraterna vaknade, men när jag började skura vaknade de. Snabbt som ögat sprang alla åtta ut och attack-kissade på golvet, sedan sprang de tillbaka till bädden och somnade på två sekunder. Hmm,... :-).


De gamla balettskorna är också "nya", men de har jag ju redan visat bilder av flera gånger. Det är lite roligt att behålla något själv av det jag köper in för omväxlings skull, annars brukar ju det mesta hamna i butiken :-).

Önskar alla en bra start på veckan!

Många kramar
Bitte

7 kommentarer:

Hajan sa...

Så synd att Du inte har så vi kan se, dessa pirater på på en rörlig film. Måste ha set jätteroligt ut, när alla kissade in sinas revir igen. Svea choklad väcker ju lite
tankar för mig, man hade alltid någon som jobbade där på Svea, eftersom
jag bodde i Norrköping på den tiden.
fina saker du skaffade, kram
Hajan

Fågel Blå sa...

Åhhh så mycket fina saker,, jisses!
Önskar dej en fin Vecka
Kramar Kathrine

Chokladvillan 1910 sa...

Attackkissa haha. Dottern har ju en Siberian Husky som har blivit rumsren hemma hos dem men inte hos mig... Så fort hon kommer hit så blir det en kiss & kan bli nr 2 också !? Hm !
Fin fin burk, hattask & balettskor ;)
Må så gott !
Kram Anki

Vitt hus med svarta knutar sa...

Den stora antika plåtburken är ljuvlig! Så vacker etikett och vackra färger.

Kram,
Regina

Mamma C sa...

Många fina saker du köpt. Plåtburken var toppenfin.
Kram Mamma C

G:a Affären sa...

Åhh, så fina fynd och jag förstår att det är roligt att behålla något själv. Plåtburken är ett fynd i sig och priset får man snabbt glömma eller förtränga. Hattasken är också ljuvlig och ser ut att vara en äldre modell.
Du får gärna visa fler bilder!

Kramar
Cia

Helena sa...

Fantastiskt fin plåtburk, men den slår inte de helt underbara valparna. Så härligt de sover, skulle vilja vara där och snosa lite. kram