onsdag 1 maj 2013

Dagens blå nyheter


Jag har fått tag på några antika blå skönheter, bland annat en engelsk terrin från mitten av 1800-talet! Den är i en lägre modell och har otroligt många vackra detaljer, till exempel är den även mönstrad inuti. Tänk så fint det skulle vara att servera en kaka eller liten tårta på den. Locket får man lägga som dekoration så länge medan man äter av kakan :-).


Antika terriner har ofta så vackra knoppar på locket, så även den här! Terrinen är i mycket fint skick, snudd på nyskick, och har nog aldrig använts.


Jag kan inte få nog av dessa bedårande Flower Fairies, jag tycker att konstnärinnan verkligen har fångat varje blommas "personlighet". Det är vårälvorna jag lägger ut nu, fler kommer!


Jag har också fått tag på ett antikt fat från Rörstrand, det är också från mitten av 1800-talet men kanske till och med ända från 1830-talet. Det är en hisnande tanke! :-) Såna här fat kan jag aldrig gå förbi utan att köpa dem, just för att jag vet hur gamla de är. Den här typen av dekor med romantiska engelska parklandskap inom en mycket rik bård var högsta mode under 1830-talet och England inspirerade stort. Vårens sötaste kakfat :-).


Den här antika engelska skålen är även den från mitten av 1800-talet, den har också sån vacker dekor både invändigt och utvändigt, samt handmålade detaljer i guld. Porslinsdekor med inspiration från antiken kom stort även i Sverige under 1860- och 1870-talet och jag tycker att den passar så fint till gustavianska möbler eller en gustaviansk inredning.


Vad moderna porslinsmönster är "enkla" om man jämför med 1800-talsmönstren! Jag gillar nog mer 1800-tal... :-).

Jag har också lagt in lite nysilver den senaste veckan, söta små smyckeskrin och nyheter från Jeanne d'Arc Living. Ni hittar alla nyheterna HÄR.

Ha en fin kväll, välkommen in i butiken!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

Hajan sa...

Jag älskar det gamla och vackra.
Finns inget så roligt som när
man får duka på en vacker duk och göra ett vackert bord.
Jag vet inte verkar mest vara
vi äldre som tycker det. Jag vill inte klaga det är så fint hos mina barn och barn, men det där lite extra är inte så mycket för ungdomen.
kram

"Hemmet är min vrå" sa...

Så otroligt vackra blåa saker. Ha en fin torsdag. Kram Mimmi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Underbart vackert allt du visar, mönstret på Rörstrandsfatet är sagolikt, är så fint när det är mycket mönster.
Må gott och kramar
AnnaMaria