tisdag 30 april 2013

Trevlig Valborg!Tänk att det redan är sista april! :-) April månad var kall och torr, nästan all snö har smält bort men det ligger fortfarande kvar stora drivor på en del gräsmattor. Några dagar den här månaden har varit riktigt varma och härliga och värmen gjorde att de små vårblommorna till sist vågade kika fram bland grenar och vissna blad.

Ikväll ska jag duka fint för två, ta fram mitt älsklingsporslin i lila och besticken av nysilver. Visst är det väl något alldeles speciellt att äta från 100-åriga tallrikar? Vad vi ska äta har jag dock inte planerat än! Egentligen är vi ju inte bara två, så jag får också hitta på något gott till de två småflickorna och de åtta babypiraterna ;-).


Jag har sett krokus på flera ställen, de kikar fram bland alla vissna blad och deras små ansikten ser så glada ut när de sträcker sig mot ljuset. De är så modiga, de små vårblommorna! De räds varken regnskurar eller frostnätter utan strävar uppåt, oavsett vad som händer runt omkring dem. Ingenting kan få dem att sluta le :-).


I vår trädgård blommar just nu hundratals lysande klarblå scillor på de områden av gräsmattan som solen når bäst. De ser ut som böljande blå öar och ger löfte om ännu varmare dagar som komma skall, då små sippor slår ut i varje skogsdunge och syrenerna knoppas. Sköna maj, välkommen! :-)

Önskar alla en fin sista april och en skön och ledig första maj!

Varma kramar
Bitte

5 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så fint och mysigt ni får det i kväll med det vackra porslinet och silverbesticken! Klart de små flickorna ska något riktigt gott de också. Här blir det nog ingen tur till valborgsmässoelden, det blåser så förskräckligt. Men en promenad med vovven genom skogen står på tur nu!
Önskar dej en fin Valborg! Kram/Finas mammis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Så fina blombilder, färgerna på vårblommorna är så vackra. Här blev det lite sent igår, fick Twin Peaks serien och satt och tittade när gästerna hade gått. Men idag ska vi möbla om, så jag får spotta upp mig.
Ha en fin 1 maj
Kramar
AnnaMaria

STENLYCKA sa...

Önskar dig en fin dag och en skön början på vår underbara
månad maj!
Kram Raina

idémakeriet sa...

Kan tänka mig att det är ljuligt på din gräsmattan med alla de fina scillor, härligt som en blå mattan.
Jag lovar visar många Buddy bilder, hihi.
Svårt att fånga är han men en poppis objekt:)
Härligt att vi fick den här lilla bebisen hemma, den lilla rackaren ger så mycket liv och glädje.
Hur går det för era valparna, de blir säkert stora nu.
Mamma sköter de säkert utmärkt och ni som extra mammor, bättre kan det inte bli.
Ha en skön kväll.
Kram Gerda

Hajan sa...

Visst är det underbart nu i vår natur. De små krokusarna, blå och
vitsipporna, vårgäck med sina små gula blommor.
Äntligen tror jag på en vår,
nu kan den välinte luras längre.

kram