måndag 29 april 2013

Tacksamhetens lov


Tack för alla fina hälsningar i det förra inlägget! Jag har läst dem flera gånger ska ni veta :-).

Mordet i torsdags berörde mig så illa och det har uppfyllt mina tankar större delen av helgen. Jag lider så med offrets familj! Samtidigt känner jag mig både arg och frustrerad över det här meningslösa våldet som pågår överallt i vår värld där oskyldiga drabbas hårt och skoningslöst och hela tiden ska man "förstå" och ursäkta förövarna.

Det var så mycket som bubblade upp i helgen och många minnesbilder från arbetsåren i skolan dök upp. Jag tänkte också på min lilla stuga som jag nog aldrig berättat om här på bloggen. Det beror på att efter FEMTE gången som drogmissbrukare gjorde inbrott i stugan orkade jag inte mer, jag kände både rädsla och obehag och vågade/ville inte längre vara där. Jag bommade igen den på obestämd tid, men pappa brukar titta till den ibland. Kanske åker jag dit i sommar, vi får se hur det känns då.

Jag får väl tänka som så att det var tur att jag inte var där när inbrotten skedde och att det "bara" var materiella ting (arvegods) som försvann, för hade jag varit där när de bröt sig in hade jag kanske fått halsen avskuren som den stackars äldre mannen fick i torsdags...

I helgen har jag försökt vara ute så mycket som möjligt i det vackra vårvädret och jag har ANDATS in den klara vårluften, vänt mitt ansikte mot solen och känt mig så tacksam. Jag är så tacksam för att jag får leva just nu på jorden och att det inte var jag som mötte de här påtända 20-åringarna, tacksam för att inget hände Mollie under valpningen, tacksam för att lille Rocky och de andra valparna överlevde och tacksam för att vi just i detta nu har hälsan och varandra. Det finns så mycket att vara tacksam för :-).

Nu ska jag lämna det här och göra ett nytt inlägg med helgens valpbilder :-).

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Hajan sa...

Hej lilla gumman, förstår hur du
reagerar på allt detta .
Jag har läst flera gånger igen hos Dig, men man ju inte kommentera varje gång hos Dig.
Jag är ilsken, inte ledsen inga
människor har ju fått sätta sitt liv på spel. Men just nu är det 91 åriga Ingrid, som lurar så många
hon klarar sig varje gång, tack vare sin höga ålder. Läa Aftonbladet, har nyss läst igen.

Nu väntar jag på något trevligt,
kanske en valprapport....Tack

Lisa-Maja sa...

Bitte!
Precis som alla som läst ditt inlägg så påverkades också jag, tankarna har många, många gånger flugit dit i helgen, till det Du berättade och till den stackars mannens familj. Inte minst när yngsta dottern som var på fest i Göteborg i torsdags berättade att en god vän, som missat bussen och spenderade väntan genom att vandra längs avenyn...och helt plötsligt kommer en bil i snabb fart, gör en U-sväng och kör på en flicka och bara fortsätter därifrån. Några sekunder och allt är över...flickan hamnade på sjukhus och tack och lov, klarade hon sig med "endast" benbrott.
Idag är en ny dag, hopp om en bra dag!? Vi gör det bästa, njuter just nu, tar vara på det vi har och av varandra. Jag ska ut på vägen,
till Borås och köpa födelsedagspresent till mellandotter I.

Må så gott!!
kram lisamaja