tisdag 16 april 2013

Rapport från valplådan


Vi har en bädd i valplådan som är lägre framtill där man kliver i. Flera av valparna har börjat hänga med huvudet över kanten när de sover. Det ser inte så skönt ut, men det kanske det är :-).


Här är Riva som just nu är störst av alla valparna, hon närmar sig 800 gram! Hon är väldigt framåt och kravlar runt i valplådan helt utan problem. Igår öppnades hennes ögon, störst blev först!


I mitten ser ni Lill-Mollie som till en början var klart minst av alla valparna. Hon är den som ökat mest i förhållande till sin födelsevikt, beroende på att hon äter hela tiden ;-). Nu är det fyra tikvalpar som väger nästan på grammet exakt lika mycket, hon är en av dem.


Här är en av de valpar som inte fått något namn än. Det är inte helt lätt att hitta flicknamn på R, märkte vi :-). Hon föddes som nummer sex och som kännetecken har hon två vita prickar långt ner på ryggen.
 

Här är den förstfödda valpen, hon har kurat ihop sig mellan Mollies rumpa och bädden :-). Första veckan var hon en av de fyra största valparna, men nu är hon en av de fyra minsta! Som ni ser så är hon ändå rejält knubbig, de "minsta" valparna är egentligen inte särskilt små ;-). Vi försöker ändå se till att de fyra "minsta" får mat först av alla!


 Först äter de i några minuter, sedan tvärsomnar de huller om buller!


 När de har fått rejäl "matsvimma" hänger tungan ut när de sover :-).


Den här sovställningen känner vi igen! Mollie sov på rygg det första halvåret, ofta med huvudet vridet på något konstigt sätt.


 Att få sova med mamma är förstås extra mysigt...


... men det går bra med något av syskonen också.


Här är Ronja som föddes som nummer fyra, strax efter Rocky. Hon och Rocky är otroligt lika varandra och har båda en stor rund svart cirkel i nacken. Från början var det omöjligt att skilja dem åt om man inte vände dem upp och ner, men nu börjar Rocky bli grövre medan Ronja inte har förändrats lika mycket.


Och här har vi den allra minsta bäbisen Noomi ;-). Vi fick främmande i helgen och de ville såklart titta på valparna, när de hade åkt hörde jag ett ynkligt litet pip från sovrummet. Där hittade jag den här lilla bäbisen som var så liten så hon inte kunde gå själv utan måste bli buren. Hon kunde inte heller äta själv utan jag var tvungen att mata henne med små små bitar som hon knappt fick in i sin lilla bäbismun. Jag visade den lilla bäbisen för H och han var genast med på noterna. Vi lyfte den lilla bäbisen så försiktigt, vyssjade henne och bar henne :-).

På söndagseftermiddagen när Mollie hade somnat, lyfte jag upp en av valparna till Noomi. Först tvättade vi den tillsammans men sedan tvättade hon den själv och pysslade med den (under vårt överseende), sedan låg de bredvid varandra och var så söta :-). Efter det blev lilla bäbis-Noomi stor igen!

Många kramar
Bitte

13 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så fina de är! Och lilla Noomi! Klart att hon skulle bli matad också! Förstår att det är svårt att slita sig ifrån dem. Underbara små knyten! Kram/Finas mammis

Hajan sa...

Oj, vilken söt historia, och vilket
jobb Ni har. Lilla Noomi, så fint Ni fixade till det. Lilla gumman.
Hittade lite namn på R i en kalender. RITA, RUBY, ROSI, ROSIE,
RAGNI OCH RIGMOR. jAG TÄNKTE PÅ Ronja, men det har Ni ju redan.
Ja det där klarar Ni nog själva. Men lite avundsjuk bliver man ju, men
stackars valpar om en gammal käring
skulle passa dem. En stor kram
från tant Hajan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Jag lägger en röst på Rita, det hette en stooor schäferhund som var på sommarkollo hos oss när jag var liten. Det var en militärhund som var på semester, och hon passade mig bättre än en barnvakt, speciellt ute.
Hela högen är underbara.
Kramar
AnnaMaria

Lisa-Maja sa...

Oj!!!! Här har jag minsann missat en massa...de allra ljuvligaste små valpar. Nu har jag suttit här och tittat på dem, scrollat upp och ner och får liksom inte nog, hur ska det då inte vara i verkligheten? Kan Du slita dig från dem? Så söta, och så trygga de ser ut. Lilla söta Noomi hon vet hur man ska göra;) det verkar som att Ni har världens goaste hundar (näst mina förståss;))
Rosalee (Rosalii) kom upp för mig, tyckte det lät gulligt och passande på en söt liten valp.
Lycka till med de små! Jag kikar in snart igen:)

kram lisamaja

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå de er så nyyydelige alle sammen ! Man får så lyst til å kose med dem. På det første bildet ser det først litt skummelt ut , inntil man ser at de rett og slett leser avisen ;) Kos deg med valpene og ha en fin dag !

Chokladvillan 1910 sa...

Ljuvliga ! :) Du har rätt när det gäller namn på R...inte så lätt. Jag älskar att klura på namn. Nu kommer jag tänka på det hela tiden hehe
Må så gott med de dina !
Kram Anki

Här är gudagott att vara! sa...

Oj så underbara dom är, man nästan svimmar !
Skulle vilja stoppa ner näsan bland alla dom där sötnosarna och bara lukta ♥
-Men så intelligenta dom är, fast dom är så små....
-Kan redan läsa tidningen !! Fast dom verkar lite närsynta ;)
-Så klart att finaste Noomi känner sej lite bortglömd just när dom små valparna får så mycket uppmärksamhet ! - Vilken härlig personlighet hon är ♥
Kram !
Anneli

Anonym sa...

Oj, men oj, vad dom växer till sig allihopa! Helt underbart ljuvliga små knyten. Sömn och mat är viktigt för oss alla :-) Mollie så duktig mamma. Noomi du är helt underbar! Vuxen i ena minuten och assisterar, sen blev du lite avundsjuk, då tog din underbara matte extra hand om dig ett tag och vips var du stor vovve igen!

Bitte om du får statistik på din blogg och helt plötsligt får besökare ifrån både USA och Asien så beror det på dessa underbara små varelser. Måste bara dela med mig av dessa bilder! Beagle rasen kommer kanske bli extra populär ;)

Många hälsningar och klappar Susanne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Åh valparna är underbara!!! Vilka fina bilder och du berättar så medryckande. Lilla Noomi-bäbisen...så liten...vad bra att hon fick pyssla om en bäbis en stund så hon fick känna att hon är storasyster...

Kramar från en på R,
Regina

Melody Shih tzu sa...

Vilket underbart inlägg och vilka underbara små valpar du har! Jag drabbas av valpsjukan direkt!
Ska bli roligt att få följa dem de närmaste veckorna!
Önskar bara att jag kunde lukta lite på dem också!
Kram
Melodys matte

Mamma C sa...

Åhhhh, man blir helt matt i kroppen att titta på dessa bilder. Kram Mamma C

Bitte sa...

Tack snälla Susanne för din fina hälsning! :-) Du får gärna dela med dig av bilderna, allt för att öka beaglens popularitet är bra ;-).

Nu har de små sötnosarna börjat gå också, på stapplande steg. Rätt som det är så ramlar de omkull, då är de extra söta :-).

Hälsningar
Bitte

G:a Affären sa...

Att sitta och kika på de här bilderna gör mig lycklig, vilka otroligt fina valpar och roliga foton du tagit. Jag blev kvar vid det här inlägget länge. Och så lilla söta Noomi, så gulligt att hon fick vara med och sköta valpen så att hon blev stor igen.

Kramar till er alla runt och i valplådan!
Cia