måndag 29 april 2013

Mollie, Noomi och piraterna

 "Sjörövaryrket passar bra, det är bara att röva och ta. Och det, sa Fabbe, gillar jag, tjohejhadelittanlej".

För att fortsätta på temat " att röva och ta" så måste jag berätta att vår lilla söta beagle-armé numera går under namnet "piraterna". De små busarna fick ett eget lekrum i helgen, eftersom de flesta av dem hade börjat klättra ur valplådan :-). Vi har ett litet rum i anslutning till köket som inte är renoverat ännu, det är till exempel fortfarande en ful plastmatta på golvet därinne som ska rivas ut, så det gör ju inget om den blir förstörd. Busfröna ser ändå allt som händer i köket och blir vana vid slammer och andra ljud, men i ärlighetens namn så har vi alla nu flyttat från valplådan till lekrummet ;-).

Först tyckte de små piraterna inte alls om rummet, de pep och tjöt och allt kändes väldigt otäckt ute på de sju haven. Efter att ha fått gosa med mamma och storasyster Noomi en stund, somnade de sedan så sött i bädden och sov i några timmar medan morgonsolen lyste på dem.


Efter några timmar hörde vi att de små vildbasarna hade vaknat och när vi kikade in i rummet satt alla valparna upp i bädden. Noomi var först med att hoppa in i rummet och hon satte sig mitt på golvet. Jag önskar att jag hade filmat det här, för som på en given signal vände sig de åtta små pirathuvudena mot Noomi..... ATTAAAAAAAACK! Piraterna tumlade ur bädden och sprang fram mot Noomi, som blev helt överrumplad av attacken och till och med ramlade omkull ;-). Noomi blev grundligt genomsökt, men nej, här fanns det ingen mat att röva och ta!

Mollie kom inhoppande i rummet och undrade vad det var för stoj och liv därinne. När Mollie kom in, stannade de små piraterna upp och åtta små pirathuvuden vände sig mot Mollie i stället. MAT!!! ATTAAAAAAACK! Piraterna sprang fram mot Mollie och kastade sig över maten, alla utom lille Rex Svartskägg som satte sig mitt framför havsvidundret (Mollie) och började att skälla på henne. Plötsligt kastade sig lille Rex helt orädd fram mot havsvidundret och satte tänderna i hennes öra! Mollie lät honom hållas en stund, men sedan tyckte hon att det var färdiglekt och att han kunde passa på att äta också medan det fanns någon mat kvar ;-).
 

När vi en stund senare tittade in i rummet igen, var det till vår stora förvåning inte Mollie som låg bland de sovande små piraterna, utan... Noomi... :-). Det syns i hennes blick att hon inte riktigt vet om vi ska bli arga på henne eller inte, "egentligen" får hon ju inte vara i bädden med valparna. Hon är väl för söt, hon bara älskar de här små vilddjuren och hon har väntat tålmodigt i flera veckor på att få börja leka med dem. Vi brukar ju ofta säga att det är tur att Noomi har en sån snäll storasyster, men nu får vi börja säga att det också är tur att Mollie har en sån snäll lillasyster!

Noomi är så otroligt snäll mot valparna, hon lägger sig ner på golvet, ligger helt stilla och väntar tills de kommer springande mot henne. Då lägger hon sig på rygg och de får klättra, bita och busa med henne så mycket de vill. Hon kan leka med dem precis hur länge som helst! :-)


De små piraterna sover ofta sött i flera timmar i sträck, men när de vaknar börjar de direkt att busa. De biter och brottar ner varandra  :-).


De skuggboxar, fintar, hoppar runt och gör överraskande små utfall och tränar på allt som pirater behöver kunna ;-).


I tisdags blev de tre veckor gamla och då började vi ge dem ett mål mat om dagen, maten består av finmald köttfärs som är utblandad i välling/mjölkersättning. Det ser inte så värst aptitligt ut, men oj, så gott de tyckte det var! :-) I torsdags började vi ge dem två gånger per dag. Småflickorna äter så fint och försiktigt...


... men Rocky brukar kliva runt mitt i maten, han har inget som helst bordsskick :-). Mollie ser helt förfärad ut och sedan måste hon ju tvätta ren honom också! Stackars Mollie, det är fullt upp dagen lång när man är åttabarnsmor! I helgen passade det jättebra att Noomi började leka så mycket med valparna, för Mollie börjar se lite trött och sliten ut.

Jag och Mollie har varit ute och promenerat i vårsolen och igår åkte vi och handlade, bara hon och jag. Hon behöver få komma ifrån lite och inte minst vila sig i lugn och ro.


Efter maten busar de små piraterna och tränar brottning en stund, sedan lägger sig alla i bädden och där somnar de i en hög, de små knubbisarna ;-).

 


Valparna sover ofta flera timmar i stöten så man får passa på att gosa med dem de korta stunder de är vakna. Samtidigt som man håller en av dem, har man flera andra som biter i strumporna och attackerar ens byxben. De är så roliga och söta och börjar mer och mer att bli små personligheter :-).

Ha en fin vecka!

Många kramar
Bitte

8 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Den lilla piratarmén är så bedårande söt, så jag förstår att Noomi gärna har hand om dom...
Och åtta barn på en gång, vem skulle orka med det? Tur att du tar hand om Mollie emellanåt
Kram
Marie

Hajan sa...

Det är inte klokt, man bliver som en trasa i kroppen att bara titta på dem.Första bilderna på inlägget visar ju hur vackert tecknade de är. Får Ni något gjort över huvud taget, eller ligger Ni med i valpkorgen. Men jag förstår också att det är mycket jobb för Molly ,
och för Husse o Matte. Noomi tycker nog att det är kul att få
hjälpa till.
tack för Ni tänker på oss med bilder. puss o kram från Hajan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Och hur i all världen ska du kunna skiljas från några av dessa, man måste bli otroligt fäst vid dom. Och det syntes direkt att det var fel "mamma" som låg i korgen, vilken snäll och frågande blick. Det är jätteroligt och titta på dina valp-bilder.
Massa kramar
AnnaMaria

Chokladvillan 1910 sa...

Åh, så härligt med pirater ! Hahaha de är ju såååå ljuvliga. ;) Det är så kul att följa de små liven.
Må så gott !
Kram Anki

Anonym sa...

Man kan inte sluta titta på dessa små pirater .. om och om igen! Vilken fin bädd de har. Bittes hemlagade mat är smaskens! Både i och utanför skålen tydligen :-) Systrar är bra hjälp i alla lägen!;)Önskar er alla också en fin vecka. Tack för att din delar med er.

Hälsningar Susanne

Bitte sa...

Jag håller med dig Susanne, man kan inte sluta titta på de små piraterna! Jag vet inte hur många timmar per dag vi bara sitter och stirrar på dem... :-).

Ha en fin vecka! :-)

Här är gudagott att vara! sa...

Vilken energikick och glädjerus man får av dom underbara bilderna på er piratarmé ! Får ni något gjort överhuvudtaget numera ;)
Det är ju för gulligt med finaste Noomi som så gärna vill vara "stand in " när tillfälle ges ♥
Hon kommer också att bli en supermorsa när det är hennes tur !
Lyckliga är era blivande valpköpare som garanterat får en harmonisk valp som fått tillbringa sina 8 veckor hos er !!!
-Tack finaste du för din hälsning ♥
Allt gott önskar jag er, och era underbara fyrbenta sötnosar !
- Ha en härlig Valborgshelg !
Kram Anneli

Anette sa...

Åh! såå roligt att läsa om de små valparna!

/Anette