torsdag 14 mars 2013

Spackling och piffning pågår


Jag har börjat att greja lite i köket, jag har tagit bort det mesta på bänken och burit bort tavlorna jag har haft hängande där ovanför, för jag ska fylla alla fula spikhål som finns på väggen efter min hemska framfart med hammare och spik ;-). Det ser lite kalt ut på bilden, men efter att jag fyllt spikhålen ska jag börja påskpynta!

Tavlan som hänger i förgrunden är en av mina allra käraste ägodelar, jag tror att den är från 1930-1940-talet och jag fick den av mormor när jag var liten. Mamma minns den från när hon var riktigt liten och hon växte ju upp under 40-talet, så åldern på tavlan stämmer nog. Den får mig att minnas mormor varje gång jag går in i köket :-).


Vårt lilla dock-kök är original från 1930 och är på alla sätt i tidstypisk funkis-stil. Trots att köket är litet rymmer köksskåpen precis hur mycket som helst i och med att skåpen går ända upp till tak. De översta hyllorna går till och med in under taket! Luckorna är överfalsade som är typiskt för tiden, det innebär att bara ca en tredjedel av luckan syns utifrån. Det ger en väldigt lätt och tunn känsla, vilket kanske är bra i och med att köket är rätt litet. Moderna köksluckor är nästan alltid utanpåliggande.

Det finns som sagt rejält med förvaring och mååånga kökslådor i olika storlekar. Självklart finns det också inbyggda reda-lådor i ett av köksskåpen, även de är original.


Mina tulpaner sjunger på allra sista versen, från att de för några dagar sedan öppnade sig så mycket de kunde, har de nu börjat sluta sig och de böjer så vackert på nacken i kvällsljuset :-).


När jag har fyllt alla spikhål ska jag sätta upp några antika fågellitografier på väggen, sedan ska jag påskpynta på bänken :-). I den cremefärgade skålen i bakgrunden ska jag göra något slags påskarrangemang, men jag har inte riktigt bestämt mig för hur det ska se ut än. 

De gamla lackskorna är från när jag var liten, jag tycker att de ser så härligt "60-taliga" ut! Jag hittade dem ifjol vår när vi röjde ur källaren, jag hade helt glömt bort dem :-).

Och snart är det helg! Det ska blir så otroligt skönt!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

Hajan sa...

Oh så underbart att läsa, så trevligt ,eljest brukar alla bara
prata om hur mycket De skall ändra.
Men Du berättar att Du tycker om ditt lilla praktiska kök.
Fina bilder du tagit
en stor kram från

Chokladvillan 1910 sa...

Reda gillar jag ! Vi hade också det i köket men nu har de hamnat i skafferiet i brist på plats. Vilka härliga skor ! 60-talet är inte dumt ;)Har inget sparat tyvärr. 40-talisterna är ena riktiga slängare ! :( Är det därför jag & mina syskon sparar på ALLT...
Det ska bli kul att se din påskpyntning. Fågeltavlorna är jag nyfiken på ;) Budade hem 2 ark från Tradera med ugglor & rovfåglar här om dagen, jättefina var de ! Ska bara hitta passande ramar.
Må så gott & ha en härlig helg
Kram Anki

Här är gudagott att vara! sa...

Åh,jag bara älskar den tavlan ♥
Så glad man blir av att se den !
Är övertygad om att det är en härlig upplevelse att besöka ert hem...Skatter överallt ;)Och väldigt personligt och hemtrevligt !
- Dessutom en härlig fyrbent välkomstkommite`som hälsar en välkommen ;) !
Ha en himla skön helg !
Kram Anneli

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej där! Så kul att titta in i din blogg - nu ska jag gå till din webbutik...
Carin