lördag 29 december 2012

Gamla skönheter och sjukstuga


Titta vilka ljuvliga små skönheter jag har fått tag på! :-) Det är ett par små edwardianska stövlar som någon liten flicka har burit för länge länge sedan. Sådana här stövlar användes vintertid när man skulle färdas med häst och vagn, man använde dem som ett värmande hölje utanpå sina vanliga skor. Därför är de sällan nötta undertill eftersom man aldrig har gått i dem. De här små sötnosarna är av ljusbeige brokad, invändigt är de klädda med det mjukaste kaninskinn och man knyter dem framtill med blekrosa sidenband. Hmm... jag kan nog aldrig skiljas från dem :-).


Jag kom på att jag nog aldrig har visat er våra gamla trähästar? De är båda efter H:s pappa som skulle ha varit i 90-årsåldern om han hade levt. Hästen är alltså snart antik! Jag tycker att den är så härligt nött och stött och den får flytta runt lite här hemma, just nu står den i vardagsrummet.

Den gamla indiska mattan har också blivit rätt nött med åren, men jag gillar den ändå. Alla älskar att sitta på den och när sonen var liten byggde alltid han och hans kompisar med lego mitt på mattan:-). Jag tycker att man ska använda sina saker, barn ska inte behöva gå runt i ett hem som är som ett museum där man bara får se, men inte röra!


Annars har det varit sjukstuga här hemma ända sedan juldagarna. Sonen var krasslig redan när han kom hem före jul och sedan har vi andra insjuknat en efter en. Den enda som har klarat sig än så länge är Noomi! Hon har så tråkigt lillstackarn, ingen orkar riktigt leka med henne som vanligt så hon busar och grejar med sin gosekanin alldeles själv. Jag får ta igen det när jag känner mig lite piggare igen :-).

Mollie har legat högst på "Febertoppen" med närmare 40 graders feber, och jag har legat tätt efter. Hon är tack och lov mycket piggare nu och febern har gått ner, ett tag var jag så orolig för henne då hon varken ville äta eller dricka. Då åkte matte och köpte Imsdal på flaska som jag matade henne med från sked ;-). Båda hundarna älskar det vattnet. Jag har köpt det några gånger när vi har varit på resande fot och har glömt att ta med mig vatten hemifrån. Nu känner de till och med igen flaskan och blir alldeles glada och vilda när de får smaka. Jag kan ju i och för sig hålla med om att det där vattnet är bra mycket godare än kranvattnet här i Härnösand :-).
 

Idag har jag börjat lägga in lite av de gamla saker som kom hem före jul, jag fick bland annat hem lite gammalt julpynt. De vita trumpeterna på bilden är helt underbara och börjar att bli riktigt svåra att få tag på! Det kom också några kottar och klockor, men jag bestämde mig för att spara det riktigt röda och ceriserosa pyntet till nästa jul.
 

Jag fick också tag på två originalförpackningar med danska små stjärnljusstakar! Dem springer man inte heller över varje dag så jag blev nästan paff när jag hittade dem, oanvända och i originalförpackning dessutom. Du hittar alla sakerna HÄR.

Lite annat smått och gott finns också utlagt och jag har fler varor att fota, bland annat några gamla hushållsvågar och antika terriner. Idag har vi haft världens snöoväder, det har stormat från tidig morgon fram till sen eftermiddag så idag var det tyvärr för mörkt för att fota. Jag hoppas på att det klarnar upp och blir fint väder igen så vi kan vara ute lite de sista lediga dagarna :-).

Önskar alla en fin helg, kör försiktigt i halkan!

Varma kramar
Bitte

7 kommentarer:

Hanna sa...

Så mycket fina saker.
Krya på sig till er i familjen.
Ha en fin lördag!
kram
Hanna

bazi bazi pat sa...

... your blog and your photos .... are FANTASTIC !!!!!!!
I wish you ...
BUON ANNO
Patty

Familjen Zaar sa...

Vi har också varit risiga i jul & det sitter i fortfarande men det går ju åt rätt håll. Fina saker du visar i dag, hästen är jättefin !
Här regnar det för fullt :(
Krya på dig & gott nytt år !
Kram Anki

Med en doft av lavendel sa...

Skickar en krya på er kramar från vår sjukstuga här ligger även vi i feber och host sen jul :(
kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ahhh! Stövlarna är fantastiskt vackra, min fantasi drar igång direkt! Hästen är så fin, roligt att den är så välbevarad. Men usch vad trist att ni varit så dåliga, till och med Mollie. Gissar att det kommer nytt inlägg här före nyår, tills dess, krya på er och
kramar
AnnaMaria

Huset nummer tio sa...

Åh så mycket vackra nötta saker ni äger och mattan är fantastisk. Hoppas ni snart kryar på er och slipper sjukdomar.

Önskar dig en ljuvlig dag
Kram
Annie

STENLYCKA sa...

Tack för alla underbara inlägg under året och alla rara hälsningar!
Önskar dig ett Gott Nytt År av värme och innerlig glädje stor!
Stor Varm Nyårskram!
Raina/Stenlycka