söndag 9 december 2012

Andra advent


Hoppas att ni alla har haft en skön helg och en fin andra advent! Veckorna bara rusar fram och jag hinner bara en bråkdel av allt jag har tänkt. Som tur är så är det två veckor kvar till jul... :-).

Jag pyntade lite inför första advent, men sedan har det inte hänt så mycket här hemma. Jag kommer att plocka fram lite mer julpynt under nästa vecka och jag kommer nog också att ta in granen så vi hinner njuta av den ordentligt!

Fru Ripa ser så mallig ut, antagligen eftersom hon är den enda familjemedlem som har tillåtelse att stå på bordet ;-). I bakgrunden skymtar min gamla fågelbur som jag har fyllt med hyacinter, olika sorters mossa, prydnads-en och några julgranskulor.
 

Det var både roligt och rogivande att pyssla på med fågelburen en stund, till veckan ska jag köpa lingonris och binda några kransar också. Man får komma ihåg att ge arrangemangen en dusch vatten med jämna mellanrum, så håller sig allt finare mycket längre.


Det har snöat nästan hela veckan nu, det ligger enorma snöberg i varje gatukorsning och alla är ute och skottar från tidig morgon till sen kväll. Att ge sig ut med bilen är lika spännande varje gång och igår trotsade vi snöovädret och åkte söderut till ett nytt favoritställe när det gäller gamla saker och antikviteter :-). Jag hittade bland annat världens sötaste mockakoppar som jag ska fota så fort vädret tillåter!


Min stora ängel har fått en krans av eucalyptus, jag tycker att det ser ut som om hon fått en stor böljande renässanshatt! Den där huvudbonaden tror jag att hon ska få behålla även efter jul... :-).


Och idag var det dags att tända det andra ljuset... jag tycker alltid att det känns lite högtidligt varje gång, som en väntan på något fint som komma skall. Det finaste den här julen är att sonen kommer hem nästa helg och ska stanna hemma i över tre veckor! De senaste åren har han rest utomlands med släktingar som alltid reser bort över jul och nyår och även fast jag har varit glad för hans skull som fått chansen att följa med och fått njuta av sol och bad, har det känts tungt och tomt i mammahjärtat många gånger. Därför blev jag så otroligt glad när sonen berättade att han blivit erbjuden att följa med även i år, men tackat nej för att han hellre ville åka hem... :-).

Ha en fin vecka i snöyran!

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Hej!
Åh så vackra bilder du bjuder på helt underbara,
tack för dom,
hoppas allt är bra med dej, och du jag älskar din nya header!
Hoppas dcu får en fin Ny vceka
Julen närmar sej med stormsteg
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Förstår din lycka över att sonen kommer hem till jul, då blir man glad. Underbart vacker ängel och ripan med sin vita fjäderskrud är ju en riktig julfågel.
Varm kram
AnnaMaria