onsdag 7 november 2012

Novemberdis


Hoppas att helgen har varit bra! :-) Vi har haft en riktigt mysig helg och har försökt att vara ute så mycket som möjligt. Eftersom det har regnat så pass mycket hela hösten har det blivit att jag prioriterar att vara ute om det är uppehåll. Man sitter så mycket ändå om dagarna. Efter att snön försvann har allt blivit så grått och disigt och solen vill inte titta fram, det är riktigt tråkigt novemberväder!

På allhelgonaafton tog jag och hundarna en promenad förbi gamla Ultrå kvarn, jag kan stå hur länge som helst och se och lyssna på vattnets framfart. Den gamla grånade kvarnen smälter in i novemberdiset och varje gång jag passerar den önskar jag att jag fick gå in där och botanisera... :-).


Sedan fortsatte vi förbi vackra Stigsjö kyrka och bort mot badplatsen. Vi har några "stopp" längs den här promenadsträckan som hundarna ALDRIG hoppar över. Första stoppet är kvarnen, där vill de titta på vattnet och gärna sticka ut huvudet så långt mellan spjälorna på bron så att matte får hjärtsnörp ;-). Andra stoppet är en gård som har höns alldeles vid vägen, det händer rätt ofta att hönorna är ute och spatserar så de är ju roliga att titta på en stund. Tredje stoppet är en fårhage, men vi konstaterade att fåren har flyttat inomhus nu eller till en annan hage, till Mollies och Noomis stora besvikelse... :-).


Annars har resten av helgen kretsat kring jobb :-). Igår kväll bestämde jag och H oss för att vi behövde ett litet avbrott, så vi gick ut och åt och efter det gick vi på bio. Vi såg den senaste Bond-filmen som var riktigt bra. Vilken action! Det var inte en lugn minut under hela filmen och vi funderade efteråt på hur mycket filmen egentligen kostade att göra om man tänker på allt som sprängdes i luften och alla livsfarliga stunts. Ola Rapace hade en roll i filmen också, jag hade helt missat att han var med på ett hörn. Han spelade skurk, såklart :-). 

Varje gång jag har varit på bio undrar jag varför jag inte går oftare. Det är ju så roligt med film! :-)

Önskar alla en bra fortsättning på veckan!

Många kramar
Bitte

1 kommentar:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Skyfall ska jag se också, har hört att den är lång. Men bra att den var bra. Hundar är allt vanedjur, och varje promenad måste vara som ett nytt litet äventyr för dom.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria