fredag 16 november 2012

Dagens nyheter


Novembermörkret är verkligen över oss, dagarna är så korta och även fast solen skiner är det som att den inte riktigt orkar lysa igenom det grå. Det är relativt milt ute och man skulle nästan kunna tro att vi var i mitten av oktober, om det inte var för att det inte längre finns löv i träden. Även fast jag inte har fått någon riktig julkänsla än, LÄNGTAR jag efter första advent nu så att det blir lite ljusare med alla vackra adventsstjärnor och stakar som lyser upp mörkret :-). Har ni fått någon julkänsla än?

Jag tänkte visa lite av de nyheter som jag lagt in i BUTIKEN under veckan. Två antika soppterriner finns inlagda, en från Rörstrand och en från Gustafsberg. Det är så fint att göra planteringar i dem allt efter årstid! Jag inspirerades av novemberdiset och fyllde de här med olika sorters mossa och några julgranskulor.


Fler modeller av gamla hållare för julgransljus finns också inlagda, dem på bilden ovan är från Dalarna och de är riktigt gamla och har kraftig patina. Jag tycker att det är vackert med rost och trots sin höga ålder fungerar de fortfarande utmärkt!


Jag fick ju en leverans från Olsson & Jensen i början av veckan och den innehöll bland annat lampan på bilden ovan, jag köpte in både lampfoten och lampskärmen som är vackert kittfärgad. Grå fluffiga roskuddfodral, grå platta lampskärmar, ljuslyktor och stora gyllene stormlyktor är några av de andra varorna som kom hem.


De här antika skridskorna är också från Dalarna, de är från början av förra seklet och är jättefina att hänga upp som prydnad nu till jul. Ja, det är väl egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan använda dem till :-).


Jag har också fått tag på en hel del smått och gott och rolig kuriosa, till exempel de här gamla skyltarna av porslin som jag tror kommer från ett gammalt apotek? Jag kommer att fota allt så fort jag bara hinner.


Jag har också fått hem fler ljuvliga antika babyhättor från England, ser ni smocken på den här! Jag blir alldeles salig av de här små skönheterna :-). Det kom också hem några viktorianska kort och brev, samt en viktoriansk julklappsetikett som finns i butiken nu.

Med det vill jag önska alla en riktigt fin helg och hälsa alla nya följare varmt välkomna! :-)

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

millandante sa...

Åh va mycket fint!! Lampan hade gärna fått flytta hem till vårt sovrum NU!
Så kul att titta in här, som alltid:)

Ha en fin helg själv!

Hanna sa...

Så mycket fint.
Jag gillade verkligen skridskorna.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina saker, ljushållarna och skridskorna är sånt man inte ser ofta. Idag har jag gjort lite inför advent i paviljongen, men julkänslan kom inte riktigt.
Kramar och ha en fin em/kväll
AnnaMaria