måndag 29 oktober 2012

En dag blev världen vit...


I förra veckan var det så kallt, det blev minusgrader och frost och jag huttrade och frös hela dagarna. Så i torsdags eftermiddag började det att snöa! De tog i mer och mer och på fredagen skulle jag nästan vilja säga att vi hade snöstorm hela dagen. Bussturerna i stan blev till och med inställda på grund av snön och halkan som var.

Men... i helgen klarnade det upp och snön slutade falla. Marken och alla tak hade fått ett vitt täcke och det var så otroligt vackert. Solen sken från klarblå himmel och jag bestämde mig för att inte göra något annat än att bara vara ute och njuta av solen :-). Jag och hundarna promenerade i timmar, vi gick in korta stunder för att äta lite och vila, men sedan gick vi ut igen!
 

Onekligen gav mig det vintervita en rejäl dos julstämning och eftersom det var så soligt och fint passade jag på att ta så många foton jag bara hann med. Jag fotade lite antikt men även nytt julpynt, jag har bland annat fått tag på några söta trumpeter och klockor (men i skrivande stund är flera av dem slutsålda).

Det nya julpyntet jag har köpt in är liksom ifjol mest klassiska och nostalgiska modeller, trots att det går trender även i julpynt, tyckte jag att det kändes bäst att köpa in sånt som håller år efter år och som man kanske inte tröttnar på. Kanske lite tråkigt på sitt sätt, men men :-).
 

Årets sötaste julängel kommer helt klart från Danmark och från Jeanne d'Arc Living! Den har änglavingar på ryggen och lång kjol i creme eller i vitt. Båda modellerna är otroligt söta men jag tycker nog själv bäst om den cremefärgade :-).


Ifjol var det rätt många som hörde av sig om GRÅ julgranskulor. Jag lyckade aldrig få tag på några då, men i år fanns de hos leverantörerna :-). Kulan på bilden ovan skiftar nästan lite svagt i lila, den är jättefin! Vi får se vad det är för färg som efterfrågas mest i år, det är lite spännande tycker jag att inget år är det andra likt.


Just det riktigt röda julpyntet känns nästan lite för tidigt att börja fota, men den vackraste julgranskulan är nog den på bilden ovan och kommer från Olsson & Jensen. Den är riktigt mörkröd i färgen och har en sån otrolig glans! 

Idag började det att snöa igen och i eftermiddags övergick det till att spöregna! Bläää... nu är gatorna fulla av 1-2 dm snöslask i stället och jag tar nog gummibåten till jobbet i morgon bitti... ;-).

Önskar alla en fin vecka i snöslasket!

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Lisa-Maja sa...

Jag avundas inte snön, visst är det vackert...men, inte än. Det låter som att du och hundarna haft en alldeles förträfflig dag! Det hade vi också fast vi var i trädgården hela eftermiddagen. Hundarna låg på gräsmattan och njöt medan jag räfsade löv. Idag har det däremot regnat på tvären och hundarna ville inte gå ut alls.
Vilka vackra julsaker Du visar, den lilla röda kulan blev min favorit, helt gudomligt vacker.

Jag önskar en fin vecka till Dig också.
kram lisamaja

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fniss...gummibåten, fast med vädret som är nu skulle man kanske ha en. Här har all nederbörd varit regn, och idag är det nästan sol, jag ser den bakom ett litet moln.
Så fina julkulor, och trumpeten är underbar. Din nya header gillar jag, härligt med flygvovven, gissar att det är Noomi.
Kramar
AnnaMaria