måndag 3 september 2012

Skön söndag och Vintagebynina Christmas


Hösten kom snabbt och i helgen har vi haft såna skyfall så jag nästan trodde att taket skulle ge vika! Jag blir så trött och seg när det är grått och mörkt, på grund av att det var så mörkt inomhus kunde jag inte fota och lägga ut några nyheter heller. Därför unnade jag mig för ovanlighetens skull att inta ryggläge i soffan och bläddra i några av mina absoluta favoritböcker: Svenska trähus, Lantlif och Vintage by Nina :-).

Kudden på bilden ovan har blivit hela familjens favorit, alla vill ha den! Den är verkligen stor och fluffig och i och med att den är av linne blir den bara vackrare ju mer man tvättar den. Kudden kommer från Aunt Molly's såklart :-). Jag köpte hem den i vitt också, men den linnefärgade har varit klart populärast.


 Det är ganska avkopplande att bara ligga och bläddra i böcker och magasin, man får en hel del inspiration och lust att börja fixa och dona :-). Men... som alltid är det svårt att få tiden att räcka till!


Den här lampan tycker jag så otroligt mycket om, den kommer också från butiken. Tyvärr är den slut hos leverantören och det är inte säkert att de får in den igen :-(. Tur att jag köpte in två till mig själv! 

Det är inte klokt egentligen att man måste ha lamporna tända mitt på dagen, jag hoppas på vackert brittsommarväder framöver, ja en riktigt lååååång indiansommar... :-).

  

Länge var jag nog den enda i universum som inte ägde en tassel, men så fick jag den här söta fluffiga av sonen i julklapp. Han känner sin mor och ger ofta presenter som är mitt i prick! Den hänger just nu på vitrinskåpet i vardagsrummet och har så vackra milda toner i gult och rosa. När jag såg fotot  upptäckte jag att den matchar den gamla jordgloben riktigt bra, färgerna är nästan exakt likadana. I bakgrunden skymtar en gammal tavla med ett av Roslins mest berömda motiv.


Trots att julen fortfarande är långt borta, längtar jag så otroligt mycket efter boken på bilden ovan - Vintagebynina Christmas :-) Jag beställde den redan i våras, så fort jag fick nys om att den skulle ges ut. Nu när många andra börjar skriva om att de kommer att sälja den, tänkte jag att det är hög tid att jag också gör det ;-). 

Jag tror att de flesta av er känner till inredningsstylisten och antikhandlaren Nina Hartmann och hennes företag Vintage by Nina. Hennes första bok är proppfull av vackra bilder på underbara franska antikviteter i hennes hem och i den kommande julboken får vi än en gång följa med på rundvandring hemma hos Nina, men den här gången i juletid. Det är också många bilder från ytterligare fem svenska och danska vintage-hem i julskrud. Åååh, jag kan knappt vänta! :-)

Boken går att förhandsbeställa redan nu, jag lägger in den i butiken under kvällen. Vid förhandsbeställning måste den beställas separat och skickas sedan så fort jag får hem den i mitten av oktober. Tycker man om antikviteter och fransk/nordisk lantstil, är den här boken ett måste! :-)

Ha en fin kväll!

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

millandante sa...

Vilket vilsamt och inspirerande inlägg! Det lät så mysigt där i soffan, och med den fina kudden. Det var ett tag sedan jag kikade in i butiken så det är nog dags nu:)

Varm kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Indiansommar, till och med ordet ger sköna vibbar. Och det är precis vad vi behöver, sol och varmt hela sept. Så vacker tofs, fin present från sonen. Och boken den tror jag är fantastisk, Nina är min stora "idol" all hennes inredning är underbar.
Kramar
AnnaMaria

Hanna sa...

Ha en fin kväll.
Kram
Hanna