lördag 22 september 2012

Kyrkoljusstakar och antika barnskor


Gårdagen bjöd på ett fantastiskt höstväder, det var varmt och soligt och dessutom fick jag två efterlängtade leveranser! En hel pall från en av mina favoritleverantörer, samt ett litet paket som innehöll några viktorianska barnskor. Jag visst inte vilket av dem jag skulle öppna först :-).

Jag hade egentligen inte så mycket tid, men var bara tvungen att slita upp några kartonger som innehöll kyrkoljusstakar i gammaldags modell, för att föreviga dem och den underbara höstdagen. Jag tycker att kyrkoljusstakar är så vackra och pampiga, den i mitten kallar jag för "slottsstaken", för den är av järn och är riktigt tung och gedigen. Dessutom har den så många underbara detaljer och rostinslagen gör att man kan tro att den stod i ett slott för länge länge sedan...


De här ljusstakarna är en av kundfavoriterna :-). Jag har sålt dem ända sen i våras, men fått fylla på i några omgångar. På något sätt tycker jag att de passar extra bra under hösten, det kanske är för den milda cremefärgade nyansen, samt all rost :-). Rost är vackert!

 

Ja, och så var det ju det där lilla paketet..... när jag kom hem på kvällen hade redan solen börjat gå ner så det var lite för mörkt för att fota, men några bilder blev det. Ser ni vilken söt liten button-up-känga, den är engelsk och från sent 1800-tal... me LOVE :-).

Idag är det mulet och svinkallt ute, så jag ska försöka fota lite av allt som kommit hem inomhus i stället. Vi får se hur det går! Allt som kommit hem (förutom julsakerna) kommer att läggas in löpande under Nyheter.

Ha en underbar helg!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Det var längesen jag tittat in här, så det kan bli när orken och tiden inte är riktigt i fas.

Men fantastiska ljusstakar som kräver en speciell miljö för att passa in visserligen.
Barnskorna är så söta - gillar!

Ha en fin höstdag!

Kram /Bea

STENLYCKA sa...

Kram till dig på lördagskvällen!
Men vad mycket vackert du har fått hem, det blir att kolla nyheterna på butiken framöver!
Allt gott till dig!
Kram Raina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Slottstaken är mycket vacker, är allt inne och kollar om du fotat och lagt ut...ska kika igen nu.
Och vi har så mycket päron så jag har aldrig varit med om maken, medan jag flyttade över dom i skottkärran till säckar ramlade det ner en 10-liters hink full på backen!!! Undrar om grannen slänger över sina också...fniss.
Kramar
AnnaMaria

Queen of Kammebornia sa...

Vilka fantastiska paket att få öppna i höstsolen!

Mamma C sa...

Så vackra ljusstakar.
Kram Mamma C

Hanna sa...

Ha en fin start på denna veckan.
Kram
Hanna